Stomatološka protetika


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 89 | Broj poruka: 278

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


klimavi most


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

boza

13.12.2011. 18:05

postovani dr,
prije 6 g. stavila sam most na 2 /pored onih prvih / i 5 mislim . do gubitka zuba je doslo jer 3 je prava izvadjena prije nego je izrasla ,operirana, a djecji se rasklimao i otpao s vremenom. prvo sam imala most samo na dva zuba a onda se most morao mijenjat jer se povuklo skroz zubno meso i tu sam ostala bez jos jednog zuba. uglavnom sada se i ovaj most klima . dr. mi je rekla da ako su nosaci ispod zdravi da se ovaj postojeci most moze ocistiti i nazad zacementirati i ne treba nuzno raditi novi most.
molim vas za savjet sto ciniti. klimati i skidati odmah taj most, ili cekati da sam otpadne. ne klima se jako, ali osjetim dok zvacem na tu stranu hranu i zvakacu.
jel u redu lijepiti taj star mosti ili treba raditi novi. cekati ili ne da otpadne.
sto da radim ?

boza

13.12.2011. 22:25

Sad sam isla gledati rtg sliku i tocnije most imam na 2 i 6 , i dva zuba dakle fale , most se sastoji od 4 zuba . Na slici se vide nosaci 2 i 6 te dva mjesta fale. Jedan fali valjda kako je to operirano pa se pomaklo mjesto .
Koliko uopce imam vremena za odluku. Jel postoji opcija ako nosaci nisu ok da se stave navlake na nosace a ostavi rupa izzmedjjju, nekako bih i to radije nego da opet unistim zdravi zub da bude nosac sad

Dean Cekić, dr. med. dent.

03.01.2012. 11:20

Poštovana,

Situacija koju opisujete previše je složena da Vam mogu ponuditi kvalitetan odgovor putem interneta.
Postoji cjeli niz adekvatnih rješenja, a koje je najbolje, moguće je utvrditi samo detaljnim kliničkim pregledom te analizom rentgenskih snimaka.