Stomatološka protetika


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 88 | Broj poruka: 277

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Sinus lift


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Bebabroj3

18.06.2020. 15:15

Pozdrav

Naime cekaju me veliki radovi na zubima. Vec sam izvadila 6 zubiju koje planiramo zamijeniti implatantima i mostom na njima. Rijec je o gornjoj vilici obe strane. (4-7).moj zubar kaze da je potreban sinus lift s obe strane. Ono sto me zanima je da li je to potrebno s obzirom da sam na snimci vidila da je visina kosti s jedne strane 8.5mm a s druge strane10.5mm te gledajuci doduse samo po int svugdi se navodi da je to dovoljno. Mozete li mi vi kao strucnjak reci da li je to stvarno potrebno jer naravno to utjece i na novac i vrijeme radova i oporavak. Svakako cu pitati i svoga zubara ali narucena sam za 2 tj a jako me zanima. I koliko bi po vama to moglo vremenski sve potrajati.
Unaprijed hvala

Dean Cekić, dr. med. dent.

22.06.2020. 14:15

Poštovana,
8 mm visine kosti je neki minimum koji ne zahtjeva sinuslift.
Naravno da visina nije jedini parametar koji određuje plan terapije, pa je nezahvalno na osnovu teorije dati striktan odgovor za Vašu situaciju.