Stomatološka protetika


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 89 | Broj poruka: 278

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Upala zubnog mesa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Lady112

10.03.2010. 23:15

Imam problem sa upalom zubnog mesa. Radi se o prva 2 zuba na kojim sam prije 9 godina stavila keramičke navlake(jedan zub je bio žut a drugi su radi estetike isto stavili navlaku). Oduvijek mi se povlačila upala kod ta 2 prva zuba ali sada je to postalo nemoguće- zubno meso krvari i kad ne perem zube već kad se samo dirnem u usta. Plan mi je da stavim ove novije navlake samo me strah kako će to izgledati(jer je zubno meso nateknuto i povlaći se) i kome se obratiti jer nemam povjerenja u obične zubare već mislim da bi bilo bolje kod stručnih estetskih stomatologa.(Šibenska i zadarska županija). Da li to i dalje moža izgledati koliko toliko ugodno za oko ili se mogu pozdraviti da ću imati normalan osmjeh(jer se više od srama nemogu normalno ni nasmijati)

Dr. sc. Davor Illeš, dr. med. dent.

23.03.2010. 13:00

Poštovana, upalu zubnog mesa potrebno je i moguće je sanirati. Svaki protetski rad zahtijeva učestalije održavanje od prirodnih zubi. Upale zubnog mesa mogu nastati zbog najrazličitijih razloga, no moj je savijet da se javite specijalistu parodontologu te ponajprije sanirate upale. Izbjegavanje čišćenja i pranja tih zubi samo pomaže upali.
Nove krunice moguće je izraditi u visoko-estetskoj, ako je moguće bezmetalnoj varijanti no tek nakon sanacije i potpunog smirivanja upale!