Akne


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 271 | Broj poruka: 1364

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Diane 35


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

banka

17.07.2013. 11:00

Srdacan pozdrav
Jucer sam posjetila ginekologa i dala mi je diane 35 i duphastone i meni to nije jasno za sta je duphastone pise mi da moram piti 3x1 7 dana a kada onda pijem diane 35...posto pise da se to pije kad dobim menstruaciju al ja jos nisam imala o d 5 mj mi je bila zadnja mjesecnica....zanima me kako da sad pijem te duphastone i diane 35 jel to treba paziti na vrijeme tj svaki dan u isto vrijeme ili nije to potrebno i za sta to diane...jel to 100%sigurno od trudnoca ako bi muski spol slucajno obavio svoje unutra jel bi trebala biti u strahu ako bi pila te diane...no to nije toliko bitno nego me zanima kako poceti sa diane 35 i sta sa duphastone...ocekujem pozitivan odgvor lijep pozdrav happy

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

17.07.2013. 12:10

Vaše pitanje je za ginekologa, te ga postavite njemu.

Beena

28.07.2013. 21:55

Pijem Diane i uskoro cu zavrsiti trece pakovanje. Jos uvijek ne vidim nikakvo poboljsanje, s vremena na vrijeme bude bolje ali ubrzo se stanje vrati na staro, ako ne i jos gore. Takodjer, citala sam da bi koza lica trebala da se manje masti tokom terapije ali nista slicno meni se ne desava...Da li je jos uvijek rano za ocekivati poboljsanje?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

29.07.2013. 21:00

Za akne bi se trebao vidjeti pomak. Vjerojatno Vam je potrebna i dermatološka terapija.

Beena

18.08.2013. 22:30

Pijem Diane zbog akni vec 3,5 mj. Grudi mi se na polovini mjeseca povecaju, a cim napravim pauzu od 7 dana znatno se smanje. Da li je to uredu , s obzirom na tako cesto povecanje i smanjenje velicine?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

19.08.2013. 11:00

Pitanje je za ginekologa, te ga postavite na forumu ginekologija.

Beena

05.09.2013. 20:20

Pijem Diane vec...pa sad cu pocet 5.pakovanje. Trenutno sam na pauzi i dobila sma mengu, ali moje lice je doslovno poludjelo za 4 dana...Da li je to uredu :/

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

05.09.2013. 22:55

Mislim da je Vama potrebna i dermatološka terapija, jer Vama očito samo Diane 35 neće biti dovoljne.

tiijaanaa

07.09.2013. 17:00

Postovani,
pijem diane 35 vec godinu dana. Pocela sam piti zbog akni i veoma sam zadovoljna ,lice se ocistilo,ostale su samo flekice... I nemam vise problema da me boli stomak,imam redovnu menstruaciju... Na poslednjoj kontroli doktorka mi je preporucila da mogu da ih pijem jos,jer ne planiram bebu narednih godinu dana. Ali mi je napomenula da je velika verovatnoca da se zacnu blizanci,i da je zena mnogo vise plodna tih prvih dana kada prestane da pije dianu 35. Da li je to tacno? A ja sam planirala da je pijem tako dok ne odlucim da zatrudnim. Unapred hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

07.09.2013. 21:45

Vaše pitanje je za ginekologa, te ga postavite na forumu ginekologija.

Audrey0405

11.12.2013. 23:30

Poštovani,
od svoje dvanaeste godine borim se sa aknama na leđima. Za terapiju si mi bili propisani antibiotici poput Doksiciklina, Sumameda, krema Sona, gel Dercome, isto tako išla sam na tretmane čišćenja ali ništa mi nije pomoglo. Kada sam imala 17 godina dermatologinja mi je preporučila Diane 35 i nakon što sam ih počela koristiti rezultati su, naravno, bili fantastični. Diane 35 pila sam 5 godina uz jednu pauzu od mjesec dana, a početkom ove godine, svakodnevno sam počela dobivati izrazito jake glavovolje. Tada sam čula za onu aferu od kojih su neke djevojke umrle. Otišla sam kod svog ginekologa i zatražila da me pošalje na vađenje krvi ali on mi je odgovorio neka ih prestanem piti te se počnem baviti nekim tjelesnim aktivnostima i ako izgubim kilogram-dva to će mi biti super za kožu (visina 174cm, težina 62kg)! Naravno, nisam bila zadovoljna odgovorom te sam se savjetovala sa svojom dermatologinjom; poslala me je na vađenje krvi te mi je uočen izrazito povišen bilirubin, nakon toga urađeni su hepatits markeri ali oni su bili negativni. Nakon što sam prestala piti Diane 35 (veljača 2013.), glavobolje su prestale (ponekad imam ali ne tako često, iako znaju biti izrazito jake). Nakon par mjeseci prvo su mi se počeli javljati prištići po trbuhu, što do sada nikada nisam imala. Zatim leđa,prsa i lice. U zadnjih mjesec dana stanje je katastrofalno. Bila sam na kontroli kod dermatologinje te mi je prepisala Sumamed, Sona kremu i Dercome. Naravno, ništa mi ne pomaže. Znam da mi nikakvi antibiotici, kreme, gelovi, tretmani čišćenja neće pomoći osim Diane 35 tableta. Mislite li da ih opet trebam piti i koliko je to sigurno za moje zdravlje (nedavno mi je otkrivena hiperbilirubinemija/Gilbertova bolest) ili postoje neke druge tablete koje su isto tako uspješne u suzbijanju akni?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

12.12.2013. 10:10

Uvođenje Diane 35 prvenstveno ovisi o ginekologu ili endokrinologu. Oni bi trebali procijeniti rizike terapije. Naravno, za kožu će Vam pomoći, ali pitanje je pod koju cijenu.