Re: Alergija ili astma?

Poštovani doktore,

Lijepo Vas molim za savjet.
U konzultaciji s mojim pulmologom, on je zaključio kako mi alergijska astma koju imam nije kontrolirana te budući da sam prije koristila Cipla inhalator 25/125 (koji mi je pomagao, ali isto tako dražio sluznicu bez obzira što bih temeljito isprala usta nakon svakog korištenja te sam ju prestala koristiti - zato i jest nekontrolirana trenutno), sada smatra da pokušam s Relvar Elliptom 92/22, ali je rekao kako on može imati ozbiljnije nuspojave (poput infekcije pluća), ali kao i svaki lijek - i ne mora.
U vrijeme ovog virusa koji sada vlada, što biste mi Vi savjetovali? Povratak na Ciplu ili riskirati teže nuspojave Relvarom?
Što je opasnije - nekotrolirana astma (manifestira se kašljem i povremenim noćnim napadajima za koje tada koristim Ventolin 2 udaha u razmaku od minutu - dvije) ili mogućnost dobivanja infekcije pluća?
Jednako tako, od antihistaminika sam uzimala Aerius od 5mg koji me čini izuzetno umornom, kao da sam drogirana cijeli dan te iako bi mu djelovanje trebalo trajati 24h, nakon 11-12h osjetim povratak svrbeža kože i slijevanja iz sinusa zbog alergena koji se sada pojavljuju.
Koje biste mi tablete savjetovali? I što mislite o tabletama Allegra?
Ispričavam se unaprijed na tolikim pitanjima, ali niti sama ne znam gdje bih se više okrenula.
Zahvaljujem unaprijed!