Bolesti štitne žlijezde


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 475

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


epitellioma papillare - šta dalje


Autor Poruka

n.trempet

17.03.2010. 02:20

Poštovani!
Molim Vas da mi odgovorite jer ću dobiti infarkt od panike.
Imam 35 godina i prije 2 mjeseca napravljena mi je thyreoidectomija totalis; PHD nalaz: Ca.papillare gl.thyreoideae.T1N0Mx (čvor veličine 0,8 cm, infiltrira kapsulu, ali je ne probija.)

U denom režnju i odstranjenim linfnim čvorovima nema tumorskih promjena.

Nakon 1 mj. učinjena je terapija jodom (111mCi).

Zanima me da mi objasnite nalaz USG-a,: Na USGprednje vratne regije u ležištu bez znakova recidiva i ostatnog tkiva štitnjače. S lijeve strane vrata u skupini limfnih čvorova jugularnog lanca multipli sitni konfluentni dimenzija do 3x8x11mm, vol.do 0,2 ccm.
Desno u skupini srednjih jugularnih linfni čvor 10x11x3 mm, 0,2ccm, imponira reaktivan.

Budući da sam luda od panike, molim Vas da mi protumačite nalaz USG-a, te ima li ikakvih naznaka proširenja karcinoma u limfne čvorove i šta dalje, jer idem na kontrolu tek za 2 mj.

Velika Hvala.
----------------------------------------------------

Ante Škaro, dr. med.

15.05.2010. 20:50

Lijep pozdrav,
Limfne čvorove kod ultrazvučnog pregleda uvijek nađeno na vratu, oni su naši čuvari imunološkog sustava, čuvaju nas od upale, tumora. Kod papilarnog karcinoma nekad imamo zahvaćene okolne limfne čvorove, ali ako se to dogodi i dalje imamo dobro prognozu kod tog tipa karcinoma. Za početak se treba dokazati ciljanom citopunkcijom i ako se dokaže indicirano je kirurško odstranjivanje zahvaćenih i zdravih limfnih čvorova lijeve strane vrata (disekcija vrata).

Dr Ante Škaro