Bolesti štitne žlijezde


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 475

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Hipo ili Hiper, pomagajte


Autor Poruka

petricaaa

08.12.2009. 11:15

Genetski mi je u obitelji jako čest poremećaj štitnjače i to jednako kod žena i kod muškaraca i svi osim jednog rođaka su hipo a on je hiper. Ja sam jednom davno radi prevencije bila na ultrazvuku i tu su se pokazala tri čvora ali nije bilo potrebe za liječenjem. Poslije toga sam par puta vadila hormone al je većinom sve bilo u granicama normale.
Posljednje 4 godine se neprestalno debljam, i nikako da dobijm borbu protiv toga a stvarno sam probala i i dalje nastojim jest zdravo ali samo ide gore. Sa 65 kg sam došla na današnjih 120. Visoka sam 176. Rodila sam i nakon poroda sam malo smanjila a onda opet gore.
Posljednjih godinu dana se osjećam jako nemirno, razdraženo, često sam ljuta, razočarana, umaram se jako, nemam volje za ništa, nesanica me često muči, a stalno sam pospana, imam jako pojačan apetit i previše maštam i to bude tako stvarno da se nekad zagubim. Užasno mi je vruće i stalno se znojim i još nisam jaknu obukla ove godine i nikako ne podnosim vrućinu, a ovo ljeto je pogotovo bilo pakleno. Također imam puno stolica na dan nekad i jako rijetkih pa i proljev a i jako često mokrim.
Po svemu ovome imam većinu simptoma hiper-a a najviše me muči to debljanje jer neznam šta da radim. Koje testove da napravim, po čemu da se vodim. Ponekad mi štitnjača zna jako nateći pa mi se vrat totalno izobliči.
Molim vas sve a pogotov neko stručnog doktora da mi da savjet, jer zbilja sam bila jako uporna u nastojanju da malo smršivim i još sam al bez obzira koliko i kad jedem sve gore izgledam i osjećam se-Hvala.

Ante Škaro, dr. med.

18.01.2010. 20:05

Lijepi pozdrav,
tesko je uvijek iz simptoma reći da li se radi o hiper ili hipotireozi, po ovim simptomima mogu reći da ste sigurno dosta u disharmoniji, sigurno vam simptomi od štitnjače, po genetici imate sklonosti, tu vam je ultrazvuk već promijenjen.
Nije samo bitno da imate nalaze u referetnim vrijednostima, jer najčešće to nisu vaše vrijednosti.
Volio bih da napravite nove nalaze T3, T4, TSH i antitijela, anti-TPo i anti-Tg, mozete mi ih poslati na e-mail: ante.skaro@stitnjaca.com

dr Ante Škaro,
Poliklinika Leptir