Bolesti štitne žlijezde


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 475

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Molim pomoć


Autor Poruka

anita123

09.09.2012. 04:55

Nadam se da čete mi Vi pomoć,makar savjetom.Više ne znam gdje da idem i šta da radim.
Prošle godine mi je dijagnosticirana hipotireoza,dobila sam tablete i napomena kontrola za godinu dana.Doza je bila Euthyrox 37.Tada mi je TSH nio 6.3.Nakon 2 mjeseca terapije TSH 0.8.Prestali su problemi koje sam imala prije terapije,al su se pojavili novi.Umor,pritisak u glavi,pritisak u očima,bol mišića.Bila sam sigurna da je to zbog tableta,al sam napravila razne pretrage,MR glave,snimila vratnu kralježnicu,vadila krv tko zna koliko puta i,hvala dragom Bogu,svi nalazi uredni.Tad sam smanjila dozu Euthyroxa na 25 i osjećala sam se puno bolje.Nakon 2 mjeseca nalaz je pokazao TSH 6.8.Vratila sam dozu na 37 i nakon još 2 mjeseca TSH 11.4.Dobila sam dozu od 100mg.
Sad sam na 50,2 mjeseca je prošlo i TSH he 2.9
Međutim,ja imam bolove u mišićima,zglobovima,na desnoj ruci,na podlaktici imam udubinu u mišiću.Tu je još od prošle godine.Nekad malo veča,nekad manja,al tu je.Ponekad je i bolna.Nedavno sam primjetila i na nozi jednu,iznad pete,pa na butovima.Od nekidan je i s lijeve strane vrata.Ponekad imam bolove u ušima.Slaba sam,nemam previše snage,plačem,bojim se,nitko ništa ne zna reć.Osječam kao da me nešto grize iznutra,kao da mi nestaje mišića.Moram napomenut da imam viška kilograma,uz velikea odricanja nikako da ih izgubim.
Moja liječnica me poslala kod reumatologa-imunologa,međutim na pregled se čeka po 6 mj. do godine dana
Znam da je velika zbrka u svemu ovome šta sam Vam napisala,al Vas molim ako mi ikako možete pomoć.
Imam 31 godinu,radim puno,dosta sam u pokretu,jesam fizički izmorena,al šta se mora,kažu nije teško
Unaprijed hvala na pomoći

Tomislav Novosel, dr. med.

17.09.2012. 23:15

Poštovana Anita123,

Kod liječenja poremečaja rada štitnjače može doći do oscilacija potrebe za nadomjeskom hormona, odnosno do velikih oscilacija TSH. Zbog toga su i potrebne redovne kontrole, u Vašem slućaju će trebati neko vrijeme česte. Zbog tih oscilacije je moguće da se ne osjećate dobro. Sada kada je TSH 2.9 uz Euthyrox 50 ug potrebno je nastaviti istu dozu i učiniti kontrolu za 2 mjeseca, te nakon toga vidjeti kakva je situacija i učiniti eventualnu korekciju. Spomenuli ste dobivanje na masi. Dobrim djelom je štitnjače kod Vas pridonjela tome. S obzirom na velike oscilacije terapije i TSH sada se ne preporučae ništa mjenjati već eventualno nakon kontrole za 2 mjeseca. Također se preporuča učiniti i Anti TPO i uzv štitnjače ukoliko to niste učinili. Što se tiče poteškoča sa mišićima, teško je reči da je štitnjača odgovorna za to.