Bolesti štitne žlijezde


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 475

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


stitnjaca nalaz!! dali je uredu?


Autor Poruka

dejax

28.03.2011. 16:15

POSTOVANI! MOLILA BIH VAS DA MI POJASNITE AKO JE MOGUCE NALAZ OD MOJE MAME!! HVALA UNAPRIJED!!
UVZ NALAZ: DR je velicine 5.0*1.3*1.3 cm izoehogene nehomogene strukture tkiva u bazi reznja i lateralno nalazi se hipoehogeni cvor velicine 1.0*0.7*0.8 cm. Istmus je debljine 0.2 cm. U istmusu i na prijelazu prema LR nalazi se hipomogeno polje velicine 1.3*0.5*1.5cm koji se ne doima kao cvor. LR je velicine 3.5*1.0*1.2cm,izoehogene i nehomogene strukture tkiva,sa hipoehogenim poljem bez cvora.

ZAKLJUCAK: Stitnjaca je uredne velicnine DR i nesto skrazenog LR,obostrano nehomogena struktiriranog tkiva hipoehogenim cvorom u desnom reznju i hipopoljem u LR i istomicno. Komparativno s prethodnim nalazom: TSH 2.62 im ml0/1
FT3 2.63 iz pmo1/1
FT4 9.53 iz pmol1/1
Ucinjen je cvor CP cvora iz DR a u LR istomicno opaza se novo hipoehogenije polje. UVZ nalaz moze odgovarati difuznoj bolesti udruzene sa cvorom.

Ante Škaro, dr. med.

29.03.2011. 13:55

Kod vaše mame se radi o kroničnoj upali štitnjače sa mjestima oštećenja, ništa strašno. Po nalazu TSH-a (hormona hipofize) je vidljiva stalna stimulacija štitnjače da intenzivnije radi kako bi se održala zavidna energetska razina. Ako ima simptome umora, gušenja i niže energetske razine ja bih dodao u terapiju mali nadomjestak hormona štitnjače da se vašoj majci podigne energetski nivo i da se smanji stimulacija štitnjače jer ćemo time čuvati štitnjaču od daljnjih promjena. U budućnosti indicirana je i ciljana citopunkcija.
dr Ante Škaro