Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Ana- Te vremenski rok primanja nakon posjekotine


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Zerinad

25.05.2013. 17:10

Dobar dan !

Sinoc sam prst ruke posjekla na staklo i nakon sto krvarenje nije stalo otisla sam u ambulantu, nakon cega su me poslali u bolnicu zbog sivanja rana na prstu. Nakon toga mi je propisana terapija Xiclava, voltarena i previjanje svaki dan, te, ako nisam primila anti-te, sto mislim da nisam, da ga primim u roku od 24h. Medjutim, otisla sam danas u bolnicu u svoje rodno mjesto, posto studiram u drugom gradu, da provjere da li sam ja primila tu vakcinu i niko mi to nije mogao provjeriti, jer je subota. Jedan dokotor govori da nije kasno da dodjem u pon da to primim, drugi govori da to treba primiti u roku od 24h. Rana je sinoc ociscena, pijem xiclav redovno, ali me zanima da li moze doci do nekih ozbiljnih komplikacija, jer mi se doktor smijao i rekao, nakon sto sam zabrinuto pitala, a sta ako ne primim to, citiram: " Ako ne umres, nece ti biti nista" , sto meni nije bas smijesno, jer mislim da nisam primila anti-te, iako je rana ociscena, zasivena, pijem antibiotike, malo sam se zabrinula. Cak su mi rekli da nema potrebe da to previjam danas, da dodjem sutra. Hvala unaprijed na odgovoru. Pozd

Darko Richter, dr. med.

26.05.2013. 18:10

Onaj doktor, skoro pa da se zamjijenio sa mnom.
Primite Ana-te, i točka. Ako ne znate da li ste ga primili, onda se obavezno cijepite. Čemu to provjeravanje? To je neka vaša vlastita doktrina?
A sve je već davno rečeno, i tu nema nikakve dileme. Taman da vas ne netko cjepio prekjučer a da to niste znali, ako ne znate, cijepite se ponovno.
To što ne znate je vaš problem, a ako dobijete tetanus, a doktor vas nije cijepio, onda je to i njegov problem.