Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


cijepivo


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tobakos

26.09.2009. 16:15

postovani,
imam jednu dvojbu i molim vas ako mi mozete odgovoriti.naime,moja kcer je primila prvo cijepivo 6 u 1 glaxo,u rodilistu je dobila bcg i hepatis i sad bi trbala primiti 5u1.problem je taj sto sad na trzistu vise nema 5u1 od glaxa i ja ne znam sta da joj damo.razgovarala sam sa nekim pedijatrima i dobila razlicite odgovore.neki su za to da se prebacim na pediacel 5u1sto mi i nije idealna opcija,jer jeu pitanju drugi proizvodjat, a neki da nastavim sa glaxo 6u1sto mene zabrinjava,jer onda imamo hepatitis viska.da li postoji neka alternativa od glaxa npr.pojedinacno uzimanje ovih pet satojaka koje mora dobit iliako ne,koji je vas savjet

Darko Richter, dr. med.

26.09.2009. 18:45

U prve dvije godine života 4. doza protiv hepatitisa B ne smatra se viškom, odnosno, može se smatrati podnošljivim, ili korisnim viškom. Naime, u slučaju da je majka pozitivna na hepatitis B, novorođenče se počinje intenzivno cijepiti, tako da u prvoj godini dobije ukupno 4 doze cjepiva. Dakle, zaštita je samo to jača. Međutim, ta shema vrijedi za prvu i drugu godinu života, i to odobrava američki Centers for Disease Control u Atlanti. U nas se, neslužbeno, i na forumima, pričalo o 4 doze i izvan tog dobnog okvira, no ja se s time više ne bih mogao složiti.
Inače, ako baš hoćete, možete slobodno dobiti Pediacel kao 2. dozu peterovalentnog cjepiva, i zatim još jedan "6 u 1". Nije greška.

tobakos

27.09.2009. 04:05

postovani,dobila sam vas odgovor,ali sam procitala da ste prije rekli da ne bi trebalo mijesati proizvodjace u prva tri uzimanja cjepiva,tj. da se preporuca ne mijesati cijepivo prije docjepljenja.1.da li mogu uzerti sada npr infariks,hiberix i ima li uopce hiberixa na nasem trzistu te polio na usta.to sam vidjela u knnjizici cjepljenja i cini mi se da je to sve u onoj inekciji 5u1.naime rekli su mi da ako uzmem ponovo 6u1 moze doci do pojave povecanih jetrenih nalaza a koji navodno ne budu poviseni vise od par mjeseci-tko mi moze to garantirati.
2.postoji jos jedna opcija,a to je da se moze naruciti 5u1 od glaxa u jednoj ljekarni,ali posto nema hrv markicu pedijatrima zapravo nije dopusteno davati to cjepivo-sta mislite o tome.3.sta biste vi ucinili da je vase dijete
molim vas da mi odgovorite i na 1. i na 2 i na 3.pitanje
unaprijed hvala

Darko Richter, dr. med.

27.09.2009. 13:10

Mislim da sam vam odgovorio na svako pitanje u prošlom postu. I tako bih napravio da je moje dijete sada u pitanju.
Zašto me ispitujete kao da sam malouman? Take it, or leave it!
Kako to da ne razlikujete "ne preporučuje se" od "zabranuje se"? Vi biste stalno da je baš vama situacija uvijek idealna. A nije, i ne može biti, niti je ja mogu takvom učiniti. I to vrijedi kao odgovor za ono pitanje o "markicama".
Ljudi se stalno žale da im ništa nije jasno kada razgovaraju s liječnicima. I neće, dok ne nauče da čuju i prihvate odgovor. Ne vode liječnici politiku.
Ono o jetrenim nalazima u svezi sa cjepivom "6 u 1" je jedna nebuloza, za koju čujem prvi puta. Točno je ono što sam vam rekao, a to je da CDC dozvoljava 4 cijepljenja protiv hepatitisa B u prve dvije godine života. Da ima povišenja jetrenih enizma, mislite li da bi oni to savjetovali Amerikancima kojih ima 290.000.000, i njihovim advokatima?

tobakos

27.09.2009. 15:40

postovani,
i nije vam neka taktika.kada ne znate dati odgovor na postavljeno pitanje onda vrijedjate,ocito je da nemate svoje djece,jer da imate onda biste bili ozbiljniji i shvatili biste moju brigu za sigurnost svog djeteta. isto tako ,da MEDICINARI ,dakle vasi kolege, vise vode brigu o zdravlju i da se drze zavjeta koji su polozili,a manje o profitima-i beba vidi da je netko uzeo pare na pediacelu, mi roditelji danas ne bismo imali ovih problema oko cjepljenja.prema tome ne cudite se sto stalno dobivate ista pitanja u vezi cjepiva.dakle,manje se bavite laprdanjem,a vise konkretnim odgovorima na postavljeno pitanje.,

Darko Richter, dr. med.

27.09.2009. 20:50

Čemu vrijeđanje? Na taj način nećet dobiti ono što želite,makar, ste, po mojem uvjerenju, već dobili sve odgovore u prvom postu. Imam troje djece, i to posvojene. Toliko o vašem vrijeđanju i insinuiranju.
Što vi znate o zavjetima medicinara? Je li ih polažu bankari, tzv. menadžeri i političari? Jesam li ja, ili bilo koji doktor s kojim vi dolazite u kontakt (npr. vaša primarna liječnica), nabavljao Pediacel? Što vi o tome znate?
Nakon ovakvih ispada, ja bih sa još više uvjerenja ponovio ono što inače stalno govorim: sa zdravstvenim smo sustavom baš u ovoj točki u kojoj jesmo, u kojoj sve češće vidimo potpuno iracionalni bijes klijenata/osiguranika, samo zato jer je sve socijalizirano i netransparentne pojedinačne cijene. Ja bih bio prvi za to da se dokinu doprinosi, kako za mirovine, tako i za zdravstveno osiguranje. Pa neka svatko o sebi sam vodi brigu, svojim vlastitim novciam i glavom. Propao bi zdravstveni sustav kakvog poznajemo, ali doktori ne bi propali. Ja vam tvrdim da bih ja tu propast preživio bez većih problema. A nemam političkih veza niti sam na bilo koji način "umrežen" u bilo što.