Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Cijepljenje MMRVaxPro


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Andreag

17.09.2022. 13:10

Postovani,
Prenosim upit prijateljice, buduci da ona nema profil na ovom forumu:
Molila bi Vase misljenje vezano za cijepljenje djece nakon bolesti. Imam blizance, 2 ipo godine.
Koliko bi trebalo proci vremena do cijepljenja djeteta nakon sedmodnevne terapije Salbutamolom u dozi 3x0.3ml na dan zbog bronhitisa?
Isto tako, kcer je imala blagu virozu, leukociti su bili 4 (ref.vrij 6-16), neutrofilni granulociti 22 (ref.vrij. 30-72), limfociti 66 (ref.vrij. 15-55), ostalo u redu. Nakon 10 dana nalaz blago poboljsan, leukociti 4.3, limfociti 58, ostalo u ref.vrijednostima. Dijete je dobro bez temperature, veselo dobro jede, nebi se reklo da je bolesno. Sada cekamo jos 15 dana da vidimo sto se dogadja sa krvi. I kod jednog i drugog djeteta se radi o cjepivu MMRVaxPro
Hvala

Darko Richter, dr. med.

18.09.2022. 22:45

Uz uvjet da nemaju temperaturu u tom času, mogu se cijepiti odmah. Ja, recimo, ne bih ni trepnuo na ovo što ovdje opisujete, ne bi mi palo na pamet da uopće idem doktoru, i da vadim bilo kakve nalaze. Strpio bih se par dana da stvari krenu na bolje, obrisao djetetu dobro nos i pojavio se na cijepljenju.