Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Cjepljenje u trudnoći


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sanidica

18.11.2022. 22:00

Poštovani,
Prije 4 god.sam ss cijepila protiv velikog kaslja. Zivim vani, i ovdje je praksa primiti osvezenje cjepiva na 4 god. Sada sam u 35 tj.trudnoce i babica mi je predlozila ponovno cijepljenje kako bih svojoj bebi dala antitijela i tako je zastitika prva 2,3mjeseca dok ne primi cjepivo protiv velikog kaslja. Trebala bih sada u 36 tj to uraditi pa me zanima Vase misljenje? Da li da se cijepim sada pri kraju trudnoce ili ipak ne ? Nekako me je strah pa me znam sta da radim. Hvala unaprijed. Lp

Darko Richter, dr. med.

19.11.2022. 15:45

Vjerojatno vam preporučuju cijepljenje kombnacijskim cjepviom Tdap (Tetanus-difterija-acelularni pertusis). To je standard u Americi u Zapadnoj Europi već nekoliko godina, jer doista prepolavlja obolijevanje od pertusisa u ranoj dojenačkoj dobi dok se dojenče još nije samo cijepilo. Nadam se da su vam preporučiili i cijepljenje protiv gripe i COVID-a. Tdap se preporučuje u svakoj trudnoći između 27-36 tjedana gestacije, tako da cijepljenje prije 4 godine ne smeta.