Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


cjepivo protiv vodenih kozica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ninamm

05.02.2007. 16:43

Postovani,imam dvogodisnjaka koji pohada vrtic i jos nije prebolio vodene kozice. Isto tako niti ja nisam preboljela vodene kozice, a planiram drugu trudnocu. Obzirom da sam primila oprecna misljenja glede cjepljenja, neki doktori su mi preporucili da se cijepi dijete, a neki da ja primim cjepivo. Molila bih Vase misljenje, da li je sigurnije da se cijepi dijete ili da ja primim cjepivo obzirom na planiranu trudnocu i da li cjepivo znaci trajni imunitet (dijete/majka) ili se mora ponavljati periodicno postupak cjepljenja. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i lijep pozdrav!

Darko Richter, dr. med.

06.02.2007. 01:54

Cijepite se oboje. Vama 2 doze u razmaku od 6 tjedana, njemu jedna. Ne treba docjepljivanje, tako da ne morate žuriti s trudnoćom. Imunost traje, a podiže se ekspozicijom divljim vodenim kozicama koje kruže u okolini.

boza

20.03.2007. 10:10

postovani,
mi smo se lani u ljetu cijepili protiv kozica i sada se dijete osulo, ima po trupu i rukama, vratu, crvene pristice, puno manje od uboda komarca, na vrhu gdje koji ima sitni vodeni vrh.. svrbi. oko pristica je crveno.. nisu svi ispunjeni sitnim vodenim vrhom,.. temperature nema. u vrticu inace vladaju kozice. jel moguce da su to kozice unatoc tome sto je osip puno sitniji od onih sa slike kozica po internetu, i sto nemaju svi vrh ispunjen tekucinom,a posebno unatoc cjepljenju?inace smo skloni spazmatskom bronhitisu i laringitisu ali ga od kada smo nabavili mikronefrin i pulmicort drzimo pod kontrolom , tj odah krecemo s inhalacijom na prvi kasalj promukli pa ga srezemo u startu . trebamo li unatoc tome dulje iz vrtica izbivat, i dal u slucaju bronhitisa ili lar. koji se moze ocekivat jer je nos poceo curiti, smijemo inhalirat ako su to kozice?

Darko Richter, dr. med.

20.03.2007. 17:30

Ovo dosta liči na ublaženi oblik vodienihkozica, koji se može javiti i unatoč cijepljenju, ali, je, kao što rekoh, blažeg izgleda i tijeka. Smije se i mora inhalirati svojom terapijom, kada je to indicirano, i bez obzira na kozice. Inače, vodene kozice obično malo "umire" astmu i spazam, imaju izvjesni imunosupresivni učinak, slično kortikosteroidima, tako da se, ako baš ima kozice, sada ne bih bojao napada.

boza

21.03.2007. 18:55

hvala na odgovoru. doista i jesu kozice ali u blagom obliku. nema temp. skroz malo svrbe, i samo neke su imale vodeni vrh a danas nema vise novih, a onih par od jucer s vodenim vrhom su u prolasku. u svakom slucaju sam jako sretna jer smo se cijepli po vasem savjetu a ovaj oblik je u najmanju ruku super happy da nam ne curi nos ne bi ih ni skuzili jer ne bi ni isli k doktoru .

Darko Richter, dr. med.

21.03.2007. 23:05

Evo koliko je malo dovoljno za sreću.