Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


diteper ili diteper i polio


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

vrtikola

02.05.2008. 21:30

Postovani,
Imam sina rodenog 2001. g. koji je cijepljen redovno. Posto je sad upis u skolu, u kontaktu s mamom njegovog prijatelja sam doznala da je njegov prijatelj kao cijepivo u 4. godini zivota dobio Di-te-per+Polio, a moj sin je primio samo Di-te-per. Molim vas da mi kazete da li je moje dijete trebalo takoder primiti i Polio, te da li je adekvatno zasticen. Takoder je moj sin u prvoj godini zivota primio i Hib (i to 3 puta, u cijepivu zvanom 5u1), pa me zanima da li je doktor napravio propust sto ga nije ponovo docijepljivao s Hib-om u 4. godini zivota vec je to napravio samo u 2. godini zivota.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i na vasem vremenu!

Darko Richter, dr. med.

03.05.2008. 03:15

Polio se cijepi triput u prvoj godini, te docjepljuje u prvom razredu, prema najnovijem programu, a prije se docjepljivalo u drugoj godini života. Sada mi se ne da ulaziti u analizu koji je točno program bio na snazi kada je vaš mali bio u drugoj godini života. U svakom slučaju, računa se kao s dostatnim da do dobi od 6 godina primi ukupno 4 doze polia.
Što se tiče Hib-a, on se cijepi 4 puta: 3× u prvoj godini, te još jednom u drugoj godini života.

Darko Richter, dr. med.

03.05.2008. 03:15

Dodatak: po našim programima, polio se uvijek docjepljivao i u drugoj godini života, no, kao što rekoh, smatra se dostatnim da do 6. godine dobije ukupno 4 doze.