Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


docjepljivanje kod Hepatitis B cjepljenja


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

larac

11.09.2014. 20:10

Postovani doktore,

ne mogu nigdje pronaci informaciju da li je potrebno docijepiti dijete protiv Hepatitisa B u slucaju kada je cijepljena tim cjepivom u 3 doze u doba kada ono jos nije bilo obavezno, a ona je imala 3 godine. nemam tip cjepiva u knjizici cjepljenja ali ako je to vazno otici cu do doktorice i provjeriti sto je tocno u kartonu iz te dobi. u knjizici cijepljenja pise tocno slijedece ( rodjena je u travnju 2002):

Hepatitis B 8.2.2005 I doza
10.3.2005 II doza
14.9.2005 III doza

Nasla sam jedino informaciju da ce se cjepivo u 6. razredu ukinuti kada dodju na red djeca koja su protiv hepatitisa B cijepljena u rodilistu pa pretpostavljam da i za nas vrijedi da nam to cjepivo nije potrebno, no htjela sam ipak to provjeriti s vama. Naime, naravno da ne zelim nepotrebno cjepiti dijete, ako za to ne postoje opravdani razlozi, a i ako je docjepljivanje ipak potrebno zanima me da li onda ide u nasem slucaju neka drugacija doza nego kod djece koja nikad nisu cijepljena.

Puno hvala na odgovoru koje izrazito cijenim i obozavam vase odgovore kao i dr jovancevica, stvarno ste super i cijenim sto nam svima pomazete preko interneta.

Srdacan pozdrav!

Darko Richter, dr. med.

11.09.2014. 22:10

Ako je cijepljejna kako je napisano, onda je sve napravljeno, i u 6. razredu ne treba nikakvo docjepljivanje. Treba samo upozoriti školsku liječnicu da je dijete već cijepljeno. Najbolje je fotokopireti tu stranu knjižice cijepljenja,potpisati se i dati razredniku ili školskoj liječnici kada najave dolazak radi cijepljenja.

larac

12.09.2014. 12:30

Puno hvala na brzom odgovoru!

Dolazak je vec najavljen, zato sam i htjela saznati sto se preporucuje,
a ne se oslanjati na to da li ce skolska lijecnica detaljno pogledati njenu knjizicu cjepljenja ili ne.

Darko Richter, dr. med.

13.09.2014. 22:20

Ne može ona detaljno pregledavati knjižice u kojima u dosta velikm broju nisu uvijek upisana sva cjepiva. A zašto, ja nemam pojam, tek se pitam zbog čega za tako nešto nema sankcija.
Ali, da biste imali sankcije, morate onome tko ih nije ispunjavao, omogućiti da ih ispunajva, a ne da se svakih nekoliko godine mijenjaju knjižice cijepljenja, i knjižice prehrane, knjižice zdravstvenog stanja, rasta i razvoja, itd., itd. Netko pobere omanje honorare, ali s velikim apetitom, i nekakvo ministarstvo se sa svime složi.
I tako mi ostajemo jedna zemlja u kojoj vlada džumbus, i učak tako jednostavnim stvarima kao što je osobna evidencija o cijepljenju. Ali, za potrebe epidemiologije, cijepljenja se krajnje metikulozno prijavljuju, da se vidi kako mi dobro radimo i kako smo stalno bolji od trulog Zapada, jer, ako to ne prijaviš, možeš dobiti sankciju, od države.