Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


DTP Polio Hib i MenC


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nelzi

19.09.2007. 17:04

Moj 22-mesecni sin je pre 2 nedelje trebalo da dobije DTP Polio Hib i MenC. Medjutim, sestra je pogresila i dala mu je samo MenC. Sad nam je preostalo (jos od proleca) da uradimo tu revakcinaciju sa DTP Polio, kao i vakcinaciju sa Hib, ali ne znamo kad je zapravo najbolje da to uradimo. Rekli su da je 2 nedelje cekanja sasvim u redu, medjutim ja se plasim da li mozda treba ipak da sacekamo duze, s obzirom da ovo sto mu sledi ima vise komponenti.
Mozete li mi reci koje su propratne reakcije na MenC i nakon kojeg perioda se javljaju. Moj sin je veceras dobio temperaturu 38,6...DA li to moze biti neka zakasnela reakcija za MenC? Zapravo nista ne znamo o MenC vakcini.
Hvala

Darko Richter, dr. med.

19.09.2007. 18:40

Ova temperatura nema veze s MenC. MenC je cjepivo protiv meningokoka grupe C, dakle, jednog od bakterija koje uzrokuju meningokokni meningitis i meningokoknu sepsu. Cjepivo je mrvto, nema posebnih nuspojava, a ako se jave (temperatura, lokalni bol, crvenilo) to ju unutra 48-72 h od cijepljenja. Ako se dijete ne cijepi o istov viziti sa svim nabrojenim cjepivima, u praksi se obično pričeka 4 tjedna pa se onda cijepi ono što je propušteno. No, u biti je dosta pričekat pra dana i cijepiti, no to sada, ionako, zbog njegove akutne febrilne boleti, ne dolazi u obzir. Pa pričekajte tih 4 tjedna od MenC-a.