Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


informiranje o cijepljenju


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

SB

22.01.2008. 09:05

Poštovani,

Imam bebu staru tri mjeseca. S dva mjeseca primila je cjepivo protiv hepatitisa b i HiB. Sad bi s tri mjeseca trebala primiti di-te-per i polio. Suprug i ja smo se informirali (nažalost prekasno) i saznali za cjepivo 5u1, međutim naša beba to sad ne može dobiti jer je već primila HIB koji je sastavni dio tog cjepiva. Pedijatrica nam ništa nije spominjala prošli put i na naš upit zašto nas nije informirala o mogućnosti 5u1 rekla je da to ona nije dužna te da ne smije to cjepivo nuditi. Na pitanje: "Znači li to da smo mi to sami trebali znati?", odgovorila je "Da"
Zanima me da li je dužnost pedijatra informiranje roditelja o alternativnim mogućnostima, odnosno o cjepivima koje ne pokriva HZZO? Molim Vas da me uputite gdje mogu pročitati nešto više o tome.

Darko Richter, dr. med.

23.01.2008. 10:25

Ja nisam nadležan za kontrolu pedijatara u Hrvatskoj, pogotovo ne da li su oni nešto dužni, a pitanje o cijepljenju mogli ste postaviti i samoj pedijatrici na prvom pregledu s mjesec dana. Teško je pogađati što bi ljudi sve mogli htjeti, i u principu je na samim pacijentima da se informiraju. Inače, o cijepljenju možete puno saznati na ovom istom site-u, pogledajte lagano u lijevo, vidjet ćete "forumi za pacijente", ispod toga "bolesti i stanja", potegnite izbornik prema dolje i izaberite "cjepiva".