Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Koje cjepivo?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Daja

08.10.2007. 13:15

Postovani,
Dijete je u rodilistu primilo BCG i ENERIX B.
S navrsena 2 mjeseca: ENERIX B
S 3,5 mjeseca:INFANRIX 5 u 1
S 5 mjeseci:INFANRIX 5 u 1

Buduci da se nalazimo u drugoj zemlji radi suprugova posla, doktorica ovdje nam je rekla da dodjemo opet za 2 mjeseca(tad ce dijete imat tocno 7 mjeseci) i i da ce tada biti cijepljeno opet INFANRIX-om 5 u 1 koje cemo mi donijet i ENERIX B protiv hepatitisa B jer ce tad od zadnjeg cijepljenja protiv hepatitisa proci 5 mjeseci. Cula sam i za cjepivo 6 u1. Sto bi po vasem misljenju bilo najbolje?


Darko Richter, dr. med.

08.10.2007. 15:45

Najbolje je ne petljati, i učiniti kako vam je rekla tamošnja doktorica. Inače, na tom predviđenom cijepljenju sa 7 mj., dijete bi bez problema moglo dobiti jednu jedinu injekciju Infanrix Hexa ("6 u 1"blunk, umjesto dvije ("5 u 1" + Engerix). Pričate o nekom inozemstvu, kao da je isto biti u Francuskoj i u Bjelorusiji. U Francuskoj će vam većina liječnika ispuniti zahtjev, ako mu kažete da hoćete "6 u 1", ali, u nekim zemljama neki doktori rade samo onako kako su do tada naučili, i možda vas u Gruziji ili Hrvatskoj neće htjeti cijepit sa "6 u 1", već samo onako kako vam je rekla dotična doktorica. A najbitinije je da se kompletira to cijepljenje, na ovaj, ili na onaj način.

Daja

08.10.2007. 16:30

Hvala na brzom odgovoru. Prije svega ,postavila sam ovo pitanje jer sam vidjela da ovdje neki doktori bas i nisu upuceni previse u ta nova cjepiva ,drzava u kojoj smo trenutno je BiH te ta cjepiva ovdje nisu dostupna vec nama stizu po narudzbi. Kad sam doticnu doktoricu pitala za cjepivo 6 u 1 ona me je malo blijedo pogledala. Uglavnom zeljela sam ipak cuti misljenje naseg doktora jer su kod nas u HR ipak ta cjepiva u sirokoj upotrebi.
Srdacan pozdrav

Darko Richter, dr. med.

08.10.2007. 20:15

Eto vidite. Inače, u HR "6 u 1" još i nije u najširoj upotrebi, ali postoji, i pedijatri su dosta dobro upućeni u to da postoji, te kako bi se trebao uklopiti u kalendar cijepljenja, ako ga netko zatraži.