Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


pneumokok i reinfekti


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

michaela76

08.10.2007. 20:15

Poštovani,željela bih čuti Vaše mišljenje o sljedećem...imam sina od 2,5 god kojeg smo morali ispisati iz jaslica zbog sustavnog reinfekta pneumokokom koji bi obično završavao hospitalizacijom djeteta zbog izrazito visoke temparature i dodatnih simptoma koji bi se pojavljivali uz primarni infekt.Pedijatrica svaku pojavu pneumokoka tretira sumamedom koji uglavnom ne pokazuje uspjeha te se lječenje završava u bolnici nakon infuzija,inekcija itd.Zahvaljujući pedijatrima u bolnici dijete smo osnažili Pedia Sure prehranom,boravkom na moru,procjepljeno je redovito bez ikakvih nus pojava i voljeli bi smo da ove godine nastavi pohađati jaslički program.Za sada nam je to pošlo za rukom ali nakon mjesc dana opet smo se susreli sa pneumokokom i ponovno smo na terapiji Sumameda,na sreću ovaj puta bez temaparature.Da li bi nam cjepljenje pomoglo da smanjimo učestalost reinfekata?Ako da koje nam cjepivo savjetujete?

Darko Richter, dr. med.

09.10.2007. 00:00

Možete ga cijepiti 23-valentnim cjepivom protiv pneumokoka, kod nas je to Pneumo 23. Košta 100-tinjak kuna na privatni recept, i zamolite svog pedijatra da vam ga ispostavi i da vam dijete cijepti. Efekte možete očekivati 3-4 tjedna nakon cijepljenja.

dambodada

10.10.2007. 18:05

Naš sin 6 godina star inače alergičar( claritine ,flixonase) ,početkom rujna na moru imao laringitis s temperaturom,koja se vratila sredinom mjeseca uz začepljen nos , poslan na bris nazofarinksa nalaz je pokazao streptoccocus pneumoniae dobiva antibiotik Zinnat 10 dana . Početkom ovog mjeseca na kontrolnom brisu ponovno ista bakterija ali navodno drugog soja , s napomenom da osim začepljenog nosa nema drugih simptoma . Da li ponovno treba antibiotik i drugo pitanje da li prije cijepljenja Pneumokokom 23 mora biti čist ?

10 mjesec : 9MJESEC:

CEFUROKSIM S MOXIFLOXACIN S
SULFAMETOXASOL S CEFUROKSIM S
ERITROMICIN S SULFAMETOXASOL R
PENICILIN G S ERITROMICIN R

Darko Richter, dr. med.

10.10.2007. 20:35

Cijepite ga, ne mora biti čisti, niti će ikada biti čist, ali neće imati teže bolesti, barem ne prvih 5-10 godina, nakon čega se cijepljenje ponavlja (nakon 5. godina ako je cijepljen u prvom desetljeću života, a nakon 10 godina ako je cijepljen kao stariji od 10 godina).