Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


MoPaRu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mir1

26.02.2008. 16:35

Moje dijete će ove godine u školu i trebalo bi se cijepiti s MoPaRu. Uredno je cijepljeno sva cjepiva (bez reakcije) uključujući i MoPa Ru s navršenih godinu dana.. Medjutim s 1,5 godina cijepljeno je s cjepivom protiv tuberkuloza i tada počinju problemi. Nakon 20-tak dana počinju veliki crveni osipi po koži cijelog tijela koji su dovedeni u vezu s cijepljenjem (Isti dan kod istog pedijatra u razmaku od 2 minute cijepljeno mi je i starije dijete tada 4,5 god. koji burno reagira, natiču mu žlijezde na vratu kao da ima podušnice te mu sedimentacija skače na 65 -tretiran 10 dana antibiotikom) . U par navrata pri padu imuniteta i pojavi viroze osipi se pojačavaju, zahvaćaju i cijelo lice(injekcije kortikosteroida), pregled dermatologa-dva različita specijalista, testiranje na alergije na odjelu nuklearne medicine-NEGATIVNO, nije nađen uzrok. Sumnja u Henoch-Schoenlein sindrom. Doktorica nije željela ponovo cijepiti dok osipi nisu prošli. Nakon toga cijepljen je s DiTe Polio bez pertuis komponente tek s 5 godina. Uskoro bi se trebao cijepiti MoPaRu pa me zanima da li se odlučiti na Priorix.
Unaprijed hvala

Darko Richter, dr. med.

26.02.2008. 19:00

Ne mogu se upuštati u konfuziju od prije, ali, da sam na vašem mjestu, i da sam odlučiot cijepiti dijete MPR, izabrao bih Priorix. Barem ima jednu značajnu nupsojavu manje, a to je serozni meningitis. Priorix kao takav, nema nikakve veze sa nekim općenito smanjenim rizikom bilo kakvog događaja nakon cijepljenja, pa da, npr., vi mislite da, jer je bolji, neće praviti ono što vi mislite da su bile nuspojave, a pitanje je što je to sve bilo (purpura Henoch-Schoenlein ?, zbivanja nakon i BCG-a, a koje ste vi utrpali u nuspojave). Trebao bi vam netko da, licem u lice, i uz dokumentaciju o tim događajima, razbistri situaciju, i kaže popu - pop, a bobu - bob.