Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


MRP vakcina


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Namedi

01.08.2023. 11:10

Poštovani doktore,imam djete koje je napunilo u 7 mjesecu 3 godine.MRP vakcinu nije primio sa godinom dana na preporuku pedijatra zbog sumnje na alergiju na jaje.Ima dijagnozu bronhitisa i atijopijskog dermatitisa.Od 18.mjeseca koristio je terapiju,flixotide 50mcg 2×2 potiska i singular granule od 4mg, 3 mjeseca i tada mu je dr.sve isključila.Od septembra prosle godine ponovo mu je ukljucen samo flixotide od 50mcg 2×2 potiska,a od maja mu je smanjen na 2×1 potisak.Kako koristi terapiju nema otežanog disanja niti kašlja.Alergo testovi su rađeni sa 20 mjeseci i bili su tada uredni.Napominjem da jaje jede redovno i nema nikakve alergijske reakcije. S obzirom da još nije primio vakcinu MRP,molim Vas za odgovor da li može primiti vakcinu sa terapijom koju koristi i da li trebamo još čekati.
Hvala i lijep pozdrav.

Darko Richter, dr. med.

03.08.2023. 11:55

Naravno da može, pa jede cijelo jaje i još k tome ima uredan alertološki nalaz!
U MPR cjepivu ima bjelanjka u tragovima, ne može se niti analitički točno odrediti. Cijepe se djeca s pozitivnim nalazom na jaje, kao i ona koja imaju i više od samog nalaza te ne smiju jesti jaja. Tek u slučaju krajnje izražene alergije na jaje (obično na dio koji se zove ovomukoid), savjetuje se cijepljenje uz oprez ili se odgađa. U vašeg djeteta nema baš nikakve alergije na jaje.