Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Pneumo 23 i Varilix


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mirana

03.09.2007. 11:40

Poštovani, moj sin od navršenih 2,5 godine kreće u vrtić. Dosada je redovito procijepljen osim što nema ožiljak od bsg-a.Dodatno smo ga cijepili i protiv heparitisa b.Volili bi ga procijepiti i protiv kozica i pneumokoka te eventualno ako treba protiv tbc-a međutim naša doktorica je izuzetno oprezna i ne želi ga cjepiti u istoj viziti jer je djete nedonošče i ima dijagnozu reaktivne limfadenopatije i sideropenične anemije.MOžete li mi savjetovati kojim redosljedom odnosno koji prioritet da damo određenom cjepivu. Napominjem da dijete i inače na najblažu prehladu reagira visokom temperaturom dok do sada kod nijednog cijepljenja (INfanrix, Priorix) nije pokazivao reakciju.

Unaprijed hvala na odgovoru:

Darko Richter, dr. med.

03.09.2007. 14:10

Najbolje ju je cijepiti o istoj viziti, jednim cjepivom u jednu nadlakticu, drugim u drugu. Potom nakon 3-4 h dati antipiretik, npr. Plicet ili Lupocet, i isto ponoviti prije spavanja. Ako se uvečer ili drugog dana opokaže otok i bolnost na mjestu injekcije, staviti hladne obloge (kockice leda u najlon vrećici umotane u krpicu pritiskati 10-ak min. na mjesto). Ako se netko boji dati dva cjepiva u isto vrijeme, onda može najprije dati cjepivo protiv pneumokoka, a za 1 mjesec cjepivo protiv vodenih kozica.