Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Pneumo 23 za navrsenoga sestogodisnjaka


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Blazenka

15.09.2008. 10:55

Postovani, majka sam sestogodisnjega malisana. Dijete inace ima ucestale laringitise i laringotraheitise (spominjem, da se zna da smo pacijenti bolnice Srebrnjak). Lani je u par navrata lijecen protiv pneumokoka, nakon kojega su uslijedile sve moguce komplikacije. Vidim da vi preporucate Pneumo 23, shodno tome, danas sam otisla pedijatrici koja cijepljenje preporuca, ali do navrsene 5. godine! Lani nam to nije spomenula, jer da jest, svakako bih ga cijepila. Zanima me, moze li se dijete cijepiti kasnije ( moj sin ce 22. rujna navrsiti 6 godina). I ako moze, mogu li otici privatniku da ga cijepi, ako to ona odbije?

LIjep pozdrav, unaprijed zahvaljujem, Blazenka

Darko Richter, dr. med.

15.09.2008. 19:50

Pneumo 23 se može cijepiti od navršenih 2 godine, pa do kraja života. Tu je neki nesporezum, možda je pediajtrica mislila na Prevenar. No, njemu je Pneumo 23 sasvim dovoljan, i širi od Prevenara. Ako nesporazum i dalje bude trajao, mogu ga cijepiti i ja, ili, ovisno gdje ste, neki drugi pedijatar.

Blazenka

15.09.2008. 23:55

Zahvaljujem Vam na brzom odgovoru - danas sam po tom pitanju kontaktirala Vase bivse kolege (koliko znam Vi vise niste na Srebrnjaku), koje su se zacudile odgovoru moje pedijatrice, opet otisla kod nje sto je ona spomenula i na uputnici (koju je ipak ispisala) napomenula pregled i cijepljenje kod pulmologa pedijatra na majcin zahtjev, ali mi jos jednom spomenula da ona cijepi iskljucivo Prevenarom, jer po njezinim saznanjima ovo drugo cjepivo nije u toj dobi dovoljno djelotvorno. Uglavnom, idem sa uputnicom na Srebrnjak i nadam se da cemo se tamo cijepiti. I usput, (iako ovo mozda i nije za otvoreni dio Foruma), cesto Vas po dobru spominje i sjeti Vas se mama jednoga djecacica s pp, maloga Damjana iz Zaboka, koji je zbog ucestalih respiratornih infekata cesto lezao na VAsem bivsem odjelu. Nazalost, moje kumce vise nije s nama, pokopali smo ga prije 2 mjeseca.

Jos Vam se jednom zahvaljujem i javljam kako cemo proci.
Pozdrav, Blazenka

Darko Richter, dr. med.

16.09.2008. 10:05

Ne znam da li će ga samo tako cijepiti na Srebrnjaku, iako nije isključeno. To sam tamo uglavnom radio ja, no sada sam na Rebru.
Ne mogu se ovog časa sjetiti Damjana, ali drago mi je čuti ako je sve u redu. Žao mi je za vaše kumče, no, i opet, ne mogu iz sjećanja rekonstruirati o komu i čemu se tu radilo.