Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Pneumo 23 za stariju djecu?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Klementina75

23.05.2009. 11:00

Poštovani dr. Richter,
poslala sam Vam poruku s pitanjem na Vaš privatni mail prije nekoliko dana, niste mi odgovorili, pa pretpostavljam da ga niste ni dobili jer sam imala nekih problema sa slanjem mailova.
Sad ću Vam ga ponoviti:
Nakon onih konfuznih komentara dr.Kaića na forumu Cjepiva glede cijepljenja inače zdrave starije djece protiv pneumokoka i ja sam na kraju ostala zbunjena. Zašto se on tome toliko protivi, ako nema kontraindikacija?
Moja starija kćerka ima nepunih deset godina i htjela bih ju cijepiti sa Pneumo 23 (dosad je cijepljena samo prema kalendaru obveznog cijepljenja,a za koji dan ćemo ju cijepiti protiv hepatitisa B).
Inače je zdrava, nikad do sada nije teže bolovala. Mišljenja sam zašto čekati neku bolest ako ju se može izbjeći.
Kakvo je Vaše mišljenje, biste li ju Vi cijepili da je Vaše dijete?

Hvala Vam na odgovoru

Darko Richter, dr. med.

23.05.2009. 21:05

Ja sam i sebe, i svu svoju djecu cijepio s Pneumo23, odnosno najprijes Prvenearom (ako su bili u dobi idpod 6 godina). Ne vidim razloga da se ljudi ne cijepe, ako to žele. Za Pneumo23 se u stručnim krugovima priča kako je najneiskorištenije cjepivo koje se nalazi na tržištu, a jako dobro i bez značajnijih nuspojava, osim uobičajenih koje se ponavljaju za svako mrtvo cjepivo.

Klementina75

24.05.2009. 05:00

Puno Vam hvala na odgovoru. Može li u istoj viziti dobiti Pneumo 23 i Engerix B?

Darko Richter, dr. med.

24.05.2009. 12:00

Može.