Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


PPD-ENGERIX


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ozut

20.11.2006. 19:08

Cijenjeni doktore,
moja je osmogodišnja djevojčica krajem listopada dobila treću dozu cjepiva Engerix, a kako je sada u školi u tijeku testiranje na tuberkulozu-PPD i cijepljenje zanima da li treba proći određeno vrijeme između ta dva cjepiva i koliko, te nakon toga eventualno cjepljenje protiv gripe. Usput kažu da će ove godine biti na raspolaganju cjepivo protiv gripe od tri različita proizvođača. Zanima me koji vi preporučate za osmogodišnje odnosno dvogodišnje dijete.
Srdačan pozdrav.

Darko Richter, dr. med.

09.01.2007. 17:30

S obzirom da je od 20.11.06. do danas slanje i primanje odgovora bilo u tehničkoj blokadi, ne znam koliko će vam koristiti moj odgovor. Cijepljenje Engerix-om, testiranje PPD (na tuberkuloznu infekciju) i cijepljenje protiv gripe mogu se obaviti svi istog dana ili u različite dana, a ne treba voditi računa ni o kakvim razmacima. Dijete do dobi od 3 godine prima 0,25 ml cjepiva protiv gripe, tj. polovičnu dozu odrasloga, a od navršene 3 godine na dalje, istu dozu kao i odrasli, tj 0,5 ml cjepiva. Koliko ja znam, samo Vaxigrip Pediatric jest kod nas prisutno cjepivo koje je pakirano u dozi od 0,25 ml, tj. za djecu, iako se, u nedostatku, mogu koristiti i cjepiva pakirana za odrasle, samo se tada mora, prilikom injiciranja, točno odmjeriti polovica punjenja brizgalice.