Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


priorix


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

laura

26.10.2006. 17:15

dobar dan

pošto moja curica kreće u jaslice a nema priorixa nego samo mo-pa-ru dali zakonski mogu naručiti priorix iz vana npr.preko ljekarne na dolcu pa ga tim cjepiti jer navodno naša pedijatrica kaže da ga nesmije cijepiti tim priorixom koji je iz uvoza ako nema markicu našeg min.zdravstva

Darko Richter, dr. med.

27.10.2006. 08:45

Kako se naručuje bezbroj lijekova bez ikakvihpitanja o markicama, tako može i Priorix. Na ime pojedinog pacijenta, za kojega liječnik smatra da mu određeni lijek treba, može ispisati privatni recept i tu ne treba nikakva markica. Čak se na listi lijekov aHHZO nalazilo nekoliko lijekova, koji nisu bili registrirani u RH, a HZZO ih je financijski refundirao, kada su z apojedine pacijente bilipotrebni. A Priorix je uredno registriran u RH. Ako bi netko uvozio velike količine Priorixa, i time cijepio djecu, to bi bio problem, radi kojega su uvedene markice, kako se ne bi dogodilo da netko uvozi bilo što, bez kontrole kvalitete.