Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


SAVJET MOLIM


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

katjaijona

15.04.2016. 10:55

Poštovani doktore,


Prije svega, nemojte mi zamjeriti na mojoj znatiželji (iako je ista ubila mačku).
Nemojte me uputiti ni na našu pedijatricu jer imam osjećaj da ona pitanja doživljava kao napad na sebe (još jedan pametni roditelj...).
Uglavnom, pobornik sam cijepljenja. Moja djeca se cijepe.

Biste li pojasnili što je reakcija,a što nuspojava na cjepivo.
Je li reakcija neposredna (ili kroz 24 - 48 sati),a nuspojava moguća i poslije???

Naime, moj sin nakon što se cijepio 10.12.2013. (Pentaxim) - 9.01.2014. završio je u bolnici (sad neću opisivati u tančine); na otpusnom pismu stoji: SEPSA (KLEBSIELLA PNEUMONIAE ESBL); AKUTNI GASTROENTEROKOLITIS (ROTA +) i EPIDIDIMITIS. Oprostite ako je pitanje glupavo, je li se išta od ovoga moglo pokrenuti cijepljenjem (okidač)?

Nakon cijepljenja PRIORIX-om 19.6.2015., točno šesti dan dobiva visoku temperaturu (40,5) - početna dijagnoza je bila Tonsilitis ac. no nakon tjedan dana temperature dobiva gusti osip. Tada ga skidaju s antimikrobne terapije jer je infekcija virusna. Dijagnoza: infekciona mononukleoza, nespecificirana. U međuvremenu dolaze nalazi: serologija na CMV IgM i IgG -; serologija na Toxoplasmu gondii IgM i Igg -; serologija na EBV - .
Otpušten na kućnu njegu.
isto pitanje, je li ovo moguća reakcija potaknuta cijepljenjem?

I kako znati da je dijete u dobrom stanju za obaviti cijepljenje?

Vezano uz post od neki dan, dijete je praktički napunilo 3 godine, a još barem 6 tj.neće moći primiti Infanrix. Što znači da ga mora primiti do 36 mjeseci, tj.da je registrirano za djecu do navršetka 36 mjeseci? Što će se to promijeniti u dva mjeseca koliko će moje dijete čekati da primi cjepivo?

H V A LA, puno hvala !

Darko Richter, dr. med.

15.04.2016. 21:45

Odogvorio sam u prvom stringu - temi.