Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Anksioznost tokom seksa - Sexual Performance Anxiety


Autor Poruka

tordajv

17.02.2009. 01:05

Poštovanje,
pročitao sam sve komentare na ovu temu i pronašao korisnih mišljenja, ali voleo bih da dobijem i mišljenje o mojoj situaciji... Naime, radi se o erekciji koja kod mene jako lako uspe u početku, ali kao da se i previše uzbudim tokom predigde sa devojkom, tako da me uvek sustigne razmišljanje da li će sve lepo da protekne kako treba, da li će ona biti zadovoljna itd, tako da erekcija ubrzo nestane. Ovo me strašno muči jer sam izgleda iz tog razloga i raskinuo poslednu vezu koja je trajala mesec i po. Pokušali smo da pričamo o tome, ali ja sa njene strane nisam dobio razumevanje ni strpljenje. Raskid je nastupio iz mnogo drugih razloga, nepoverenje, ljubomora... ali u osnovi, pomišljam da je ova moja aknsioznost i neuspeh za normalan seks bila prikriveni PRAVI razlog. U meni ovo predstavlja veliki pritisak sad . Iako sam čitao puno o ovoj temi i na stranim sajtovima, kod mene mislim da je samo problem u glavi, opuštenost, istinktivnost, takoreći "životinjski nagon" ne mogu da oslobodim i jednostavno uživam u situaciji.
Mogu da pomenem da prilikom masturbacije sve radi kako treba, jutarnje erekcije su normalne i dovoljno česte. Imam 26 godina i vodim apsolutno normalan i zdrav život.
Molim vas za mišljenje koje je malo manje slično mišljenju farmaceuta, jer stvarno mislim da mi nisu potrebni lekovi.
Za ovakve teme je stvarno jako teško naći prijatelja i tražiti mišljenje, mada smatram da bi ono, kao i podrška sopstvene devojke, mnogo učinila i, verovatno rešila problem.
Nadam se da ću dobiti nekakav savet jer mislim da sam na pravom mestu!
Hvala unapred, Vlada

Antun Gršković, dr. med.

17.02.2009. 13:10

Uglavnom je lako govoriti o problemu kao što je vaš, ali i mnogih drugih uglavnom mladih muškaraca.
Teže je savjete pretvoriti u djelo.
Kod vas su svi fiziološki mehanizmi koji su potrebni za postizanje erekcije očuvani (potvrda za to su jutarnje erekcije i normalna erekcija prilikom masturbacije) i to je prva stvar koja daje optimizam da će se i vaš problem s vremenom razriješiti.
S druge strane sami ste predvidjeli što bi vama najviše koristilo-partnerica koja će vas voljeti zbog vas samog i neće vršiti "pressing" na vas zbog uspješnosti ili neuspješnosti spolnih odnosa. Savjet kako pronaći takvu osobu ne mogu dati, ali činjenica je da se u današnje vrijeme takve osobe sve teže pronalaze i sa muške i sa ženske strane. Nekad se na prvom sastanku jedva došlo do poljupca, a danas je sramota ako na prvom sastanku nije bilo i sexa.
Hoću reći da se u prijašnje vrijeme puno više vremena trošilo na upoznavanje (nekoliko mjeseci pa i godina do prvog spolnog odnosa) pa kada je vrijeme sazrelo da se to i ostvari niti jedan od partera više nije bio opterećen time hoće li zadovoljiti onog drugog.
Dakle jedno (i idealno) rješenje za vas je pronaći strpljivu partericu koja će imati razumijevanja za vas i s kojom ćete moći razgovarati o problemu.
Drugo je rješenje da se početna anksioznost nadiđe uzimanjem nekog od PDE 5 blokatora (npr. Levitra 10mg). Uspješni spolni odnosi dovest će do toga da se opustite i vi i vaša perterica i da s vremenom prekinete sa uzimanjem lijeka.