Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nemogucnost orgazma tjekom seksa u oba partnera


Autor Poruka

nananah

15.02.2009. 13:15

Sa djevojkom sam 3 godine i veza nam je stvarno lijepa,uz jedan mali problem. seks je jako rijedak,par puta mjesecno,te u seksu ni moja djevojka ni ja nedozivljavamo klimaks.ja sam u pocetku imao problema sa erekcijom(sto zbog neuspjeha na faksu,sto zbog neudobnosti auta u kojem smo obavljali seks),no to se sredilo u zadnje vrijeme.uz to,imao sam operaciju obrezivanja sa 18god pa mi je to pridonijelo desenzitiviranju penisa pa mi je potrebno dosta vremena da dozivim orgazam.a nju nakon određenog trajanja seksa pocne bolit,pa prestanemo.(ima osjecaj iritacije).uglavnom,niti jedno od nas jos nije dozivilo orgazam tijekom seksa.volimo se jako i nemamo nikakve zelje ni iluzije prekidat vezu.sta nam je raditi?

Antun Gršković, dr. med.

15.02.2009. 17:00

Inače je anorgazmija psihogenog podrijetla ili posljedica uzimanja lijekova koji se koriste u liječenju psihijatrijskih bolesti. Ponekad može biti posljedica hiposenzibilnosti glansa penisa zbog slabije funkcije pudendalnog živca koji svojim ograncima inervira glans penisa. Uzrok tomu može biti dijabetes npr.
Iz pitanja nisam uspio razumijeti da li vi i pri drugim oblicima seksualnog zadovoljavanja imate problema sa postizanjem orgazma. Ukoliko je odgovor potvrdan, onda ili se radi o psihogenoj prirodi nastanka problema ili je uzrok smanjena senzibilnost (u vašem slučaju najvjerojatnije kao posljedica cirkumcizije) glansa penisa.
U tom slučaju jasno je da vaša pertnerica nakon dužeg trajanja odnosa počne osjećati iritiaciju zbog suhoće vaginalne sluznice dugotrajnim nadražajem. Možda bi rješenje vašeg problema bilo u puno dužoj predigri, odnosno u dužem trajanju seksualnog zadovoljavanja prije penetracije kako biste tim putem došli neposredno pred orgazam. Korištenje lubrikantnih sredstava kako vaša pertnerica ne bi osjećala iritaciju ili pokušati sa nekim drugim seksualnim pozama koje će puno više dovoditi do nadražaja glansa penisa. S obzirom da imate stabilnu vezu, neopterećenu toliko seksualnim problemima predstoji vam razdoblje eksperimentiranja u kojem ćete, nadam se, doći do željenog rezultata.