Genitalne bradavice


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11 | Broj poruka: 86

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Genitalne bradavice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Tactless0214

21.04.2023. 14:35

Ako sam dobro shvatio, zapravo bih, ako ću imati seksualne odnose sa tom osobom za 10, 15 god., itd., ću morati koristiti zaštitu? Makar oboje nosimo u sebi HPV.

Tactless0214

22.04.2023. 12:15

... pošto sam negdje vidio da kažu da ako parner i druga osoba nemaju kondilome, tj. da je sve ok što se tiče toga, da bi onda trebali još cca 3 mj. koristiti zaštitu, a poslije toga da može i bez

Martina.12

24.04.2023. 23:05

Poštovani,

Prije otprilike 4 mjeseca imala sam kondilome koji su riješeni Aldara kremom.
Prije nekih tjedan dana napipala sam kvržicu na vanjskoj strani velikih usana, nije bila nimalo nalik kondilomima koje sam imala, boje kože i potkožno zapravo. Nakon par dana sam lagano istisnula nešto gnoja i krvi, pretpostavljam da to znači da je riječ o urasloj dlaki ili jednostavno bubuljici, iako na nezgodnom mjestu. Još uvijek osjetim kvržicu, iako se smanjila. Teško je okom i primijetiti nešto, ali na opip osjetim.
Štapićem za uši sam par puta premazala mješavinom octa i vode, ništa se nije dogodilo, osim peckanja. Prošli put sam istu stvar primijenila par puta, na vatici je ostala crna točkica od kondiloma.
Prema Vašem mišljenju, je li potreban hitan odlazak ginekologu ili mogu pretpostaviti da nije riječ o kondilomu?

Hvala!

Krešimir Musa, dr. med.

29.04.2023. 10:10

Poštovana,
prema Vašem opisu gotovo sigurno se ne radi o kondilomu.

Tactless0214

29.04.2023. 23:45

molim vas za odg.

Krešimir Musa, dr. med.

01.05.2023. 22:20

Nebi trebali koristiti kondom ako bi oba partnera bili negativni na HPV testu.

ivanik

25.05.2023. 23:25

Zdravo, potreban mi je savjet ljekara, iako se moje pitanje ne tiče teme genitalnih bradavica, takođe je pitanje vezano za ginekologiju, ali kako ne mogu postaviti pitanje na drugoj temi, jer piše da forum nije u funkciji odlučila sam Vam ipak pisati. Da pređem na stvar išla sam na ginekološki pregled, na kom mi je ustanovljen colpitis i kao terapiju dobila sam probiotik u vidu vaginaleta. Nakon dobijenog PAPA nalaza, nalaz je pokazao sljedeće 3 stupanj čistoće i miješanu flora, ali kako nemam nikakvih simptoma ni pojačan sekret, ni svrab, ni peckanje ginekolog mi je rekao da će korištenje probiotika biti sasvim dovoljno, jer mi je prethodni cervikalni bris bio uredan zanima me da li je navedena terapija dovoljna? Takođe me zanima da li tim nalazima, odnosno u ovom slučaju posljednjem PAPA nalazu znači da ja nemam drugih prisutnih mikroorganizama kao što je Trichomonas vaginalis? Moram da naglasim da sam tražila od doktorice terapiju, ali ona me je ubjeđivala da je ta terapija dovoljna i da nemam razlog za brigu, jer je to jako čest nalaz za žene koje su seksusalno aktivne. Voljela bih čuti i Vaše mišljenje i da riješim nedoumice koje imam. Unaprijed se zahvaljujem i izvinjavam što pišem na drugoj temi o drugom problemu!

Tactless0214

05.07.2023. 05:35

Poštovanje,
je li moguc kondilom na frenulumu? Je li to cesto? Čini mi se da na frenulumu imam kondilom i ne znam kako da ga se rijesim. Imam inace podofilin 20% i pomogao mi je kod kondiloma oko podrucja penisa, ali na ovaj na frenulumu kao da ne djeluje.. ili nisam dovoljno ustrajan? Najvise sam mazao mozda 3, 4 dana. S vremenom on pobijeli i dio sam uspio otkrhnuti, ali cini mi se kao da taj dio ponovno zaraste
Molim pomoc i savjet
Hvala

Tactless0214

05.07.2023. 22:10

I zaboravio sam napomenuti da kada namazem taj "kondilom" koji je frenulumu, to podrucje mi natekne s vremenom
Mozda ne bih trebao nanositi na sluznicu..? Ali ne znam kako da se onda rijesim toga.

Krešimir Musa, dr. med.

08.07.2023. 16:55

Poštovani,
pošto i dalje postoje promjene/izrasline na Vašoj koži javite se na pregled kod vama nadležnog specijaliste dermatovenerologa.

ines444

01.11.2023. 22:05

Pozdrav,
Već 3 dan koristim canesten vaginalete i kremu za izvana. I dalje nema pomaka, simptomi su sve jači ( svrbež, peckanje) Trebam li nastaviti i dalje s canestenom ili uzeti nesto drugo?

Krešimir Musa, dr. med.

12.11.2023. 09:45

Poštovana,
ako Vam je terapiju propisao Vaš liječnik, javite mu se na kontrolni pregled. Ukoliko ste sami počeli primjenjivati terapiju koja je dostupna bez recepta u ljekarni, ne trebam Vam objašnjavati da se morate javiti nadležnom liječniku zbog postavljanja dijegnoze i terapije.