Gripa


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 19 | Broj poruka: 40

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ovogodisnji gripa-cijepiti dijete ili ne


Autor Poruka

dunja2

25.10.2006. 10:45

Postovani,
da li već znate kakva nam gripa slijedi ove sezone, tzv"uobičajena" ili neka teža? Imam 14 mjesečnog sina, pa razmisljam cijepiti ga ili ne? Iz vaših prethodnih odgovora sam zaključila da preporučate cijepiti djecu protiv gripe samo u slucaju da slijedi neka teža verzija gripe nego inače. Inače, sada ima neku crijevnu virozu, kao i moj muz i ja (povraćanje, ne cesto 3* dnevno samo, klonulost, bez temperature) pa bi sa cijepljenjem vjerojatno trebalo pričekati do ozdravljenja? Hvala unaprijed, srdačan pozdrav
Dunja

Darko Richter, dr. med.

17.02.2007. 12:40

Nisam rekao ono što mislite da preporučujem, naime, samo neku djecu s težim bolestima. Uputno je cijepiti svu djecu u dobi od 6-24 mj., a stariju ukoliko imaju neki komorbiditet. Sada ga sigurno ne bih cijepio, dok ima probavni poremećaj,ali bih ga bio cijepio još prije 2 mj. Pogotovo što ove godine cirkuliraju dva soja gripe koji se čine da su dobro zastupljena u ovogodišnjem cjepivu i da oni koji su ga primili ne obolijevaju.