Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Belara


Autor Poruka

balj2307

08.11.2021. 09:45

Poštovani,

S obzirom na temu, nadam se da nije problem što otvaram novu, ali nisam znao kako da drugačije se nadovežem na postojeće.

Naime radi se o sljedećem, partnerica mi uzima redovito kontracepcijske tablete belara. Trenutno je pauza između kutija i treba nastaviti s uzimanjem u srijedu 10.11., ono što bi mene zanimalo, s obzirom na činjenicu da se cjepila pred skoro 3/4 tjedna s Johnson cjepivom protiv Covida, a da pri tome želim spomenuti da se pojavio smeđi iscjedak koji je trajao u periodu od 26.10. do 30.10., te je zadnji bio 6.11.(samo taj dan), te isto tako činjenica da prolazimo kroz stresno razdoblje što se obiteljskog stanja partnerice, da li postoji MOGUĆNOST TRUDNOĆE, iako je očekivana menstruacija 5.11., a ako gledamo od početka prethodnog ciklusa(28 dana) onda 4.11 znači da menstruacija kasni 3-4 dana, te isto tako zadnji spolni odnos bez zaštite s ejakulaciom je bio 6.11.

Molim Vas za pomoć i još jednom moje isprike ako nisam odabrao adekvatan naslov teme.

Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

08.11.2021. 16:30

Poštovani, kod žena koje uzimaju oralne kontraceptive krvarenja su oskudnija i kraće traju, a ponekad mogu i izostati (u vrijeme pauze ili placebo tableta). Oskudna krvarenja koja se jave tijekom uzimanja aktivnih tableta su probojna krvarenja. Ona nisu opasna i ne smanjuju zaštitu. Ako su tablete redovno uzimane ne postoji mogućnost trudnoće.