Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kontracep. pilule - napetost u grudima


Autor Poruka

Lea

06.06.2006. 13:07

Pijem kontracepcijiske pilule Yasmin vec peti mjesec. Na samom pocetku grudi su mi bile posebno osjetljive ali se to vremenom izgubilo. Kada sam počela piti zadnje pakovanje tableta pošto sam htjela pomjeriti dan početka mjesecnice, pocela sam sa tabletama tri ili četiri dana ranije ngo sto je trebalo. Krvarenje mi se odmah smanjilo pretpostavljam da je to moguce od pomjerenih tableta. I cijeli ciklus ponovo osjecam izrazenu napetost grudi. Tablete sam pila gotovo redovno u isto vrijeme, bez kasnjenja vecih od 2-3 sata od samog pocetka koristenja. Pretpostavljam da to ne bi trebala biti neka posebna okolnost ( a meni napetost ne stvara posebne teskoce) ali se ipak brinem kada sam bila trudna osjecala sam upravo napetost u grudima slicnu ovoj. Molim vas da mi malo pojasnite ove simptome. Sada sam pred kraj ciklusa, za 7-10 dana bi trebala doci mjesecnica ali stalno me to brine pa molim za misljenje sto prije.

doc. dr. sc. Branko Radaković

26.06.2006. 12:45

Ukoliko Vam kasni menstruacija učinite test na trudnoću, no ako dobijete redovitu menstruaciju nastavite uobičajenim uzimanjem Yasmina prema uputama. No, drugi put konzultirajte se s Vašim ginekologom ukoliko iz bilo kojih razloga želite promijeniti uobičajeni način uzimanja oralne kontracepcije.