Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kontracepcija i akne


Autor Poruka

airamana

09.01.2019. 22:45

Pozdrav!
Pijem kontracepcijske pilule Donella od 12. mjeseca 2017. godine. Počela sam ih piti ponajviše zbog menstrualnih bolova, ali i zaštite te sam što se tiče toga vrlo zadovoljna.
Nakon 3 mjeseca korištenja, meni je lice buknulo od prištića i potkožnih akni koje evo skoro godinu dana nisam uspjela rješiti. Do sada sam uvijek imala čisto lice i nikad nije bilo problema. Naime, ginekolog kad mi je prepisao Donellu (da napomenem da nije obavljao krvne preglede i slično, samo ginekološki pregled) mi je rekao da će mi lice biti još čišće.
Moje pitanje je da li je moguće da je moje lice buknulo upravo zbog tih pilula nakon tri mjeseca korištenja odnosno da je na meni suprotno djelovalo što se tiče kože lica?
Nikakvih zdravstvenih problema nemam, prehrana mi je ista oduvijek tako da mi jedino to preostaje da je možda uzrok.
Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

10.01.2019. 11:55

Poštovana, akne i ostale promjene na koži mogu biti nuspojava kontracepcijskih pilula. U pravilu, oralna kontracepcija povoljno djeluje na kožu, ali rijetko mogu i izazvati kontraefekt. Savjetujem da kroz neko vrijeme prekinete s tabletama.