Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Menopauza


Autor Poruka

ja

05.06.2006. 22:56

Postovani,

Zanima me koja je donja dobna granica ulaska zene u menopauzu. Naime, u svojoj okolini poznato mi je nekoliko slucajeva kada su zene usle u razdoblje menopauze u ranim tridesetima. Obzirom da imam trideset i jednu godinu, a menstrualni ciklus mi se produljio u posljednjih nekoliko mjeseci (tj. vrijeme izmedju svrsetka jednog i pocetka drugog ciklusa) te sam u nekoliko navrata imala osjecaj navale vrucine (valunzi?), zanima me trebam li se zabrinuti. Inace, nisam majka, a suprug i ja planiramo dijete u skorijoj buducnosti.
U obitelji nema slucajeva ranijeg ulaska u razdoblje menopauze. Ne koristim kontracepcijska sredstva na bazi medikamenata ili drugih preparata izuzev prezervativa.

Hvala!

doc. dr. sc. Branko Radaković

06.06.2006. 12:46

U našem podneblju žene ulaze u postmenopauzu (vrijeme iza zadnje menstruacije koja se zove menopauza) oko 50 godine, ali moguće je ranije pa i kasnije. Nažalost ima žena koje vrlo rano uđu u takozvanu prijevremenu menopauzu. No, to je vrlo rijetko.
Šro se tiče reprodukcije moj Vam je savjet zanesite što prije.