Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Neispravno konzumiranje pilula


Autor Poruka

Novi Sad

27.06.2013. 12:35

Imam pitanje vezano za neispravno konzumiranje pilula. Naime, pocela sam sa uzimanjem Qlara pilula prvi dan menstruacije, i to je bio petak . Medjutim , nisam pocela da pijem od broja jedan iz kutije vec od broja 5 jer je to po nalepnici bio petak, i kada sam stigla do 13. pilule shvatila sam da nisam dobro krenula da pijem. Naravno nisam bila dobru nalepnicu zalepila od starta. Ne znam ni sama kako nisam razumela uputstvo o koriscenju pilula, pretpostavljam da se to ni jednoj zeni nije desilo pa me jos dodatno stid.ali desilo se sad. Molim vas da mi pomognete. Sta da radim ?Nikakve nuspojava nemam, naprotiv super se osecam.
ps Inace prvi put pijem kontraceptivne pilule .Mozda sam zato bila toliko pogubljena i zabunjena kada sam pocela da ih pijem jer do tada se nisam susretala sa tim. Hvala najlepse unapred.

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.06.2013. 15:00

Poštovana, uzimajte dalje kontinuirano, placebo preskočite, pa pređite na novi blister. Ništa se neće dogoditi.

Kata987

14.02.2018. 01:10

Postovani, danas sam nakon uzimanja 20. Tablete iz blistera unutar sat vremena povratila. Prema uputama unutar 12 sati uzela sam 21. tabletu. Da li sam ispravno napravila? Koliko se dana moram koristiti mehanickom metodom kontracepcije?
Da li to sada znaci da ce mi menstruacija doci dan prije ili ce se sve poremetiti?
Unaprijed hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

14.02.2018. 11:50

Poštovana, ispravno ste postupili. Ciklus će se skratiti za 1 dan, a kontracepcijska učinkovitost neće biti smanjena.