Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pilula i debljanje


Autor Poruka

dubrovnik

14.05.2007. 09:55

Postovana doktorice

Naredna dva mjeseca necu biti u mogucnosti da odem kod ginekologa na pregled da bi utvrdila koja mi pilula najvise odgovara, posto sam sklona debljanju pri uzimanju kontraceptivnih pilula. U zadnjih par godina koristila sam, tj. probala sam Stediril M i D, Cilest i Diane 35 (zbog akni ) medjutim nisu mi odgovarale. Mozete li mi odgovoriti koje tablete imaju najmanju razinu hormona koji uzrokuju debljanje, a da ih ima na nasem trzistu.
Hvala unaprijed

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

14.05.2007. 13:55

Probajte Logest, on je niskodozirani kontraceptiv, možda vam i apetit bude manji. Inače, budući se ne deblja od tableta nego one uzrokuju pojačani apetit, ukoliko nakon jedne kutije primijetite da ne možete kontrolirati apetit i da se debljate, pametnije je prestati.

Nelly123456

15.09.2014. 09:55

Poštovana,

zadnje 3 godine mi je kilaža ista, 50 kg. Prije toga sam bila sklona debljanju, međutim počela sam nekontrolirano mršaviti i izgubila 10 kg u godinu dana. Prije 10 dana mi je ginekolog prepisao Logest i pila sam ih sveukupno 5 dana. Budući da sam u tih 5 dana nakon što bi ih popila navečer ujutro povraćala, odlučila sam ih prestati uzimati i početi tražiti neku alternativnu kontracepciju. Nakon što sam ih prestala piti, pojavio mi se smeđi iscjedak. Također, jedem manje a već sam dobila 2 kg što mi je čudno budući da unosim manje hrane nego prije. Moja pitanja su: 1. Jel uzrok smeđeg iscjetka prestanak uzimanja pilula? 2. Jel moguće da su pilule toliko brzo djelovale na moj organizam na način da ću ponovno biti sklona debljanju (a popila sam ih samo 5, prije toga nisam nikad uzimala pilule)?

Hvala na odgovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.09.2014. 12:10

1. Je
2. Moguće je