Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pitanja oko nuspojava kontracepcijskih pilula


Autor Poruka

ghetaldus

26.04.2012. 16:55

Malo sam istrazivao oko kontracepcije pa sam naisao na ovaj clanak na wikipediji-znam da nju moze svatko mijenjat i dodavat kak hoce pa me zanima vase strucno misljenje,postovana doktorice.

Žene koje uzimaju kontracepcijske pilule imaju povećani rizik od upale rodnice, srčanih i moždanih udara, raka dojke, upala vena s ugrušcima, slabljenja imuniteta. Rizici su manji u odnosu na pilule prve ili druge generacije, ali još uvijek postoje. Kontracepcijska pilula može dovesti do 150 različitih kemijskih promjena u tijelu žene.

Parlament Ujedinjenog Kraljevstva objavio, je da je bilo preko 40 smrti između 1994. i 1997. godine povezanih s kontracepcijskim pilulama. Nacionalni institut medicine u SAD-u objavio je studiju 1997. godine po kojoj postoji izravna veza između veneričnih bolesti i upotrebe kontracepcijskih pilula.

Kontracepcijske pilule mogu omesti sustav za regulaciju u stanicama. Stanica je sustav međuzavisnih procesa, a promjene mogu dovesti do poremećaja i bolesti. Kontracepcijske pilue uzrokuju starenje maternice. Za svaku godinu korištenja kontracepcijskih pilula, maternica stari 2 godine. Žene koje počnu uzimati kontracepcijske pilule prije 25 godine imaju povećani rizik od raka vrata maternice. Trinaest godina nakon potkrića kontracepcijske pilule otkriven je bolest fibromilagija, koja pogađa isključivo žene, koje koriste kontracepcijske pilule. Simptomi su kronična bol, reuma, artritis i brže starenje nego što je uobičajeno.

Kolika je tocnost ovog clanka?Cura se boji uzimat pilule jel su kao bile neke smrti povezane sa yasmin pilulama pa me zanimaju sve opcije oko kontraceptiva.
Hvala vam puno

Natalija Beljo, dr. med.

28.04.2012. 11:30

Na ovom portalu postoje video linkovi o kontracepcije pa ih pogledajte i dobiti ćete odgovor.