Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Progesteronski preprati i dojenje


Autor Poruka

ddorcic

16.11.2007. 21:25

Poštovana,
rodila sam prije sedam tjedana i isključivo dojim. Napominjem da sam usprkos tome pet tjedana nakon poroda dobila menstruaciju. Zamolila sam svoju ginekologicu za oralnu kontracepciju, budući da sam alergična na lateks poradi čega nije moguće da moj miuž i ja koristimo mehaničke oblike zaštite. Također sam protiv korištenja spirale. Doktorica mi je odgovorila da mogu početi s kombinacijom estrogenskih i progestoronskih preparata nakon napunjena 3. mjeseca djeteta, dok mini pills (gestageni) ili ampule progesterona po njoj ne postoje na našem tržištu (ja imam drugačije informacije) i ona mi ne može prepisati privati recept za njih!?!
Možete li mi reći da li je u pravu i ako nije na koji bih način mogla doći do gore navedenog oblika kontracepcije?

Unaprijed zahvaljujem

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

16.11.2007. 22:55

Mini pill i originalne progesteronske ampule zaista ne postoje na našem tržištu, ali se uz privatni recept bez problema mogu nabaviti preko privatnih ljekarni.
Kombiniranu kontracepciju ne smijete koristiti dok god dojite. Mislim da je rješenje da odete ginekologu koji gore napisano zna da vam napiše recept.