Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


triquilar - problemi !!!!!


Autor Poruka

stelek

13.09.2006. 22:15

Poštovani,

molim Vas za pomoć...
naime, ja već cca. 7 godina trošim navedenu pilulu, i do sada nisam imala nekih nuspojava ... posljednjih otprilike 4 mjeseci dešava mi se (pratim) oko osmog dana uzimanja pilule da dobijem osip u obliku sitnih prištića po čelu, dekolteu, vratu, te gornji dio leđa...i to uvijek tog 8-9 dana , kada nastupaju "bijele" tabletice (pakiranje ima tri boje tableta sa razl. sastavom..) nadam se da ne umišljam, jer teško to mogu povezati s nečim drugim, npr. prehranom, stresom.... kad me muči baš to da je to uvijek u isto vrijeme. MOLIM VAS ZA SAVJET, MOŽDA PREPORUKU DRUGIH PILULA???

Unaprijed hvala.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

14.09.2006. 09:00

Vjerojatno ne zamišljate nego kombinacija hormona u Triquilaru tako djeluje na vašu kožu. Mislim da bi problem riješio prelazak na monofazni kontraceptiv (onaj u kojem su sve tabletice iste, kakva je većina na našem tržištu), a savjet koji kontraceptiv je za vas najbolje će vam dati vaš ginekolog.

stelek

12.10.2006. 22:45

poštovani,

nastavno na moj prijašnji upit-javljam se ponovo....
naime, ja sam prestala s uzimanjem pilula-da napravim pauzu od mjesec dana , prije početka uzimanja drugih - i desilo mi se to da mi se opet pojavili prištići-najviše po dekolteu, isto otprilike u tom vremenu kad i ranije, pa mi sad ništa nije jasno...s čim to može biti povezano? hormoni? ili ...molim za savjet. Lp.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

13.10.2006. 11:00

Nažalost, ne mogu pretpostaviti zašto vam se prištići javljaju jer ne znam kako izgledaju. Teoretski, možda vam tijelo još nije eleminiralo hormone iz kontraceptiva, ali to je malo vjerojatno. Mislim da je najpametnije da se javite dermatologu, i to u vrijeme kad su ti prištići vidljivi, on će vam reći što dalje.