Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trudnoća


Autor Poruka

Sanja

11.06.2006. 00:03

Ovako, imam jedno pitanje i zaista se nadam da ćete mi odgovorit.Pila sam kontracepcijske tablete Diane godinu dana i dva mjeseca i prije mjesec dana sam odlučila prestat ih pit, tako da sam 30.04. popila zadnju tabletu. Tjedan dana nakon dobila sam menstruciju, kako sam i očekivala..10-ak dana nakon završetka menstruacije spavala sam s dečkom, skroz neplanirano, penetracija je trajala vrlo kratko,svega 2-3 min, čak nije do kraja ulazio i nakon toga je izašao i svršio izvan mene..menstruacija mi kasni tjedan dana (po onome kako je dolazila dok sam pila pilule). Znam da se nakon prekida s pilulama sve poremeti, i plodni dani, i dolazak menstruacije, no mene unatoč tome zanima kolika je mogućnost da sam ostala trudna? Za simptome trudnoće je vjerojatno još rano, a i zadnjih par dana osjećam laganu bol u donjem dijelu trbuha, ponekad nekakvo grčenje, bol u bradavicama..čitala sam da su povišena temeratura i učestalo mokrenje neki od ranijih simptoma trudnoće i temperaturu si unazad par dana mjerim svako jutro, i još nije prešla 37 C, a učestalo mokrenje nisam primjetila..Znam da se možda brinem bez razloga, i možda menstruacija treba doć uskoro no nedavno mi je prijateljica ostala trudna, vrlo brzo nakon što je prestala piti kontracepcijske pilule, unatoč tome što dečko nije svršio u nju..ja vas molim da mi što prije odgovorite..unaprijed hvala

doc. dr. sc. Branko Radaković

26.06.2006. 12:50

Naravno da u Vašoj situaciji postoji mogućnost trudnoće. S toga ukoliko Vam menstruacija kasni duže od tjedan dana provjerite da niste trudni.