Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


YASMINN


Autor Poruka

amellii

18.10.2012. 20:15

Molim Vas ako mi mozete odgovoriti na moje slijedece pitanje koje je mozda i bilo nekada..a nadam se da cete se snaci. pijem yasmin tablete i ovo mi je 2 kutija i 16 tableta u kutiji.pijem uvijek redovno i nisam dosada izostavila niti jednu ali mi se jutros desilo da sam pobrkala da li sam jucer(tj-srijeda) popila redovno ili sam na pakovanju redoslijed pobrkala,jer kada sam jutros posla popiti vidim da imam tabletu od srijede i danasnju( četvrtak ) naravno.od sve panike popijem 2 kako bih i trebala ako sam jucer izostavila ..ali sta ako sam jucer popila redovno a i danas 2 te i samo pobrkala šemu na pakovanju...sta sad..kako nastaviti dalje,dali normalno do kraja i pauzu od 7 dana napraviti ili.....i kakve su opasnosti ? nadam se da cete se snaci i unaprijed zahvalna!

Nataša Šemnički, dr. med.

20.10.2012. 11:05

amellii ,

kako god bilo nastavite piti dalje redovito uz nastavak slijedeće kutije bez pauze u slučaju da je tableta zaboravljena.
Dodatno se zaštitite kondomom 10 dana.
Ako ste popili tabletu previše može vam se pojaviti sukrvavi iscjedak, ako neće prestati prekinite s tabletama i ipak učinite pauzu

L.p.

amellii

22.10.2012. 10:30

Molim Vas samo jos jedno pitanje vezano za ovo gore,pošto sam i nastavila piti normalno sve od tada i imam jos 2 tablete iz ovog pakovanja...dali ce predstavljati problem i koji ako ja ipak sada kada zavrsim pakovanje napravim pauzu od 7 dana a ne nastavim s novim jer mi to vise odgovara,kakve su poslijedice poslije sa zastitom i najvise me intereusje imali efekta naredna kutija poslije sedmodnevne pauze?
hvala unaprijed i izvinite ako je pitanje zamarajuce!

Nataša Šemnički, dr. med.

22.10.2012. 15:45

amellii ,

obzirom na nepoznato pravo stanje stvari ne mogu vam odgovoriti na ovo pitanje.

L.p.

amellii

30.10.2012. 13:25

Molim Vas ako mi mozete odgovoriti na moje slijedece pitanje.
Dali stvara i kakav problem(sem naravno opasnosti od trudnoce) posto sam pila Yasmin tablete i zelim sada da pauziram nekih mjesec ili dva i onda opet da pocnem uzimati redovno i naravno trebala bih uz prvi dan menstruacije jeli tako i poceti piti tada, dali je to onda ispravno uzimanje i imali tableta efekta poslije te pauze i opet koristenja?
hvala Vam unaprijed na razumjevanju i odgovoru!
LP

Nataša Šemnički, dr. med.

03.11.2012. 17:50

amellii ,

nakon pauze tablete imaju isti učinak ako se ispravno uzimaju.
Jedino postoji veći rizik od tromboze.

l.p.

amellii

23.11.2012. 11:15

Postovani,
molim Vas za jedno pitanje,s obzirom da sam koristila Yasmin tablete redovno i odlucila da napravim pauzu,krajem proslog mjeseca sam popila zadnju tabletu i normalno kako i slijedi pauza tad sam i dobila menstruaciju,mene sada interesuje posto ih vise ne pijem i vrijeme mi je za novu menstruaciju dali ce ona ici redovno na vrijeme da dobijem ili postoji mogucnost da ona sada kasni ili da nikako ne dobijem dok se organizam ne stabilizuje i ne vrati u normalu bez tableta?
unaprijed hvala!
Lp

Nataša Šemnički, dr. med.

26.11.2012. 09:35

amellii ,

sve navedene opcije su moguće.

l.p.