Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zbunjena - molim pomoć !


Autor Poruka

11.12.2007. 20:55

Poštovana doktorice,
Pijem Yasmin 6 mj., 16.10. imala sam fulguraciju vrata maternice. Zadnju tabletu iz pakiranja popila sam 20.10. i odlučila napraviti pauzu do 18.11. Budući da sam kutiju započinjala uvijek u nedjelju, tako sam i tada automatski u nedjelju, 18.11, popila prvu tabletu iz novog pakiranja. Idući dan sam se sjetila da se tablete piju na prvi dan menstruacije pa u ponedjeljak nisam popila tabletu (2. po redu iz kutije) već sam pričekala prvi dan koji je bio u četvrtak 22.11.
Tu sam kutiju pila dalje redovito (sa zakašnjenjem od najviše pola do sat vremena od termina), ali sam par puta popila tabletu iz krivog reda (npr. u srijedu bi popila tabletu od subote). Zanima me ima li to sve kakvog utjecaja na djelotvornost tableta?
Ginekolog mi je rekao da kupim dvije kutiju; jednu iz koje ću popiti jednu tabletu koja mi u rasporedu fali, a drugu kutiju koju ću početi piti nakon 7 dana redovne pauze.
Mene nadalje zanima treba li se pri ovom novom pakiranju koristiti dodatna zaštita ili su tablete dovoljne?
Unaprijed hvala!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

11.12.2007. 22:30

Malo ste me pogubili, ne shvaćam u čemu je problem. Nema veze što ste popili tabletu iz krivog reda. Dodatna zaštita vam po meni ne treba ni sad ni ubuduće, a ne bi baš bacala kutiju radi jedne tablete. Rješenje bi bilo da napravite kraću pauzu, umjesto 7 dana 5, i da novu kutiju (tu bez jedne tablete) počnete u nedjelju.

16.12.2007. 22:55

Danas sam,nakon 5 dana počela piti novu kutiju (kako ste mi i rekli) pa me zanima,trebam li tijekom prvih tjedan-dva mozda koristiti dodatnu zastitu ili su tablete dovoljne? Unaprijed zahvaljujem!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

17.12.2007. 11:05

Ne trebate, tablete su sasvim dovoljne.