Neplodnost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 69 | Broj poruka: 276

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


klomifen od 3-7 dc


Autor Poruka

nat_asa

03.12.2012. 13:45

Postovna, trebala bi zapoceti sa terapijom klomifen od 3-7 dc razlog za poticanje ovilacije radi anovulatornih ciklusa. Klomifen cu uzimati u dozi 150mg odjednom i dali je bolje piti tbl naver ili ujutro. ?Ciklusi si mi neredoviti cca 40 dan , ovaj je ciklus bio na 32 dana e sad mene zanima jedna stvar. Prvi mali tragovi men su bili 1.12 oko 18.30h zanima me dali da to racunam kao prvi dan ciklusa ili 02.12 kad je nastupilo pravo krvarenje.?! Predpostavljm da se racuna prvi dan kada nastupi pravo krvarenje. Nebi htjela da nesto krivo ucinim jer stvarno sam vec ocajna jer do trudnoce ne dolazi 24mj. Hvala Vam puno.

Prof. dr. sc. Velimir Šimunić, dr. med.

04.02.2013. 18:30

Poštovana!

Kada do trudnoće ne dolazi 2 godine potrebne su sve pretrage koje utvrđuju razloge neplodnosti. Prvi dan menstruacije je s prvim krvarenjem, a početna doza klomida čini mi se previsoka. Tablete se uvijek piju u isto vrijeme (svejedno da li ujutro ili navečer). Svakako, treba pratiti imate li uz ovako liječenje ovulaciju. Clomid se ne koristi ako ranije nisu utvrđeni prohodni jajovodi.