Neplodnost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 69 | Broj poruka: 276

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Loš nalaz spermiograma


Autor Poruka

martina1802

09.05.2019. 13:55

Poštovana,
iza sebe imam 2 neuspjele trudnoće. Druga je bila IVF. Suprugovi nalazi spermiograma su konstantno loši unazad godinu dana, i dobili smo preporuku od doktorice za uzimanje proizvoda namijenjenih poboljšanju nalaza. Međutim, na tržištu je jako puno proizvoda, ona ih je preporučila 2, pa me zanima postoji li neki koji bi ste Vi preporučili, obzirom da sami ne razumijemo razlike među njima. (ona je preporučila Profertil ili Proxeed)
Unaprijed hvala na odgovoru i lijepi pozdrav,
Martina

Martina Bračun, dr. med.

02.07.2019. 10:00

Poštovana,
zbog lošeg nalaza spermiograma preporuča se uzimati dodatke prehrani koji sadrže antioksidanse (L-karnitin, cink, selen, vitamin C). Preporučam preparat s većim dozama antioksidansa. Preporučam i pregled urologa. Također, skloni smo uzimanju dodataka prehrani, a zaboravljamo da zdravim načinom života možemo pridonijeti antioksidativnoj aktivnosti u organizmu. Stoga, pazite na prehranu (preporuča se tzv. mediteranska dijeta), izbjegavajte pušenje cigareta i alkohol, vježbajte...