Neplodnost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 76 | Broj poruka: 290

Martina Bračun, dr. med.

Poliklinika BetaPlus
Zagreb, Av. V. Holjevca 23


PCOS,Klomifen,utorgesteron


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

andjela_sa

26.11.2009. 13:45

Postovana doktorice molim Vas za savjet.Na kojekavim sam terapijama vec godinama(Provera,endometril,dabroston,Cyclo proginova) uz koje imam redovno ciklus na 28 dana ali bez njih nista.Od endokrinologa sam dobila Siofor 2x850mg koji mi i nije bas pomogao(mena spontane menstruacije niti su se jajnici imalo ocistili,ali pijem ga i dalje).Da skratim,odlucila sam se za stimulaciju ovulacije i terapija je sledeca:5 dana od 2dc 2x1/2 Klomifena a od 15-25 dana utrogesteron(i Siofor).Zanima me kolike su sanse za zacece?Prva folikulometrija mi je za par dana odnosno 9dc i zanima me koliki bi folikul trebao biti?
Unaprijed hvala!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

26.11.2009. 22:25

Sve ovisi o tome kako ćete reagirati na Klomifen - koliko će biti folikula i kakva će biti sluznica maternice. Ako bude bar jedan folikul a sluznica preko 8 mm na dan ovulacije, šansa za trudnoću po jednom pokušaju vam je 20-tak posto, što nije malo. Siofor pijte i dalje, sve do trudnoće. Mada vi to ne vidite, on vam jako pomaže.