Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bez izlaza


Autor Poruka

adriana

24.04.2006. 23:38

IMAM 27 GODINA, VISOKA SAM 173 CM, A TEŠKA ČAK 105 KG. KILOGRAMI SU SE POČELI NAKUPLJATI NAKON DRUGOG PORODA. SVAKIH PAR MJESECI ZAPOČNEM JEDNU OD "MOJIH" DIJETA, IZGUBIM U KRATKOM VREMENU PUNO KG, DA BI IH U JOŠ KRAĆEM VREMENU VRATILA I TO S "KAMATAMA". ZANIMA ME DA LI SAM UŠLA U JAKO RIZIČNU POPULACIJU OBZIROM NA KG ODNOSNO DA LI SAM DOBAR KANDITAT ZA ŽELUČANU PREMOSNICU ILI SL.
MOLIM VAS POMOZITE JER SAM SVJESNA DA ĆE KG SAMO RASTI UKOLIKO NEŠTO NE PODUZMEM.
UNAPRIJED ZAHVALNA!
RKA, 24.4.2006.

Hrvoje Iveković, dr.med.

01.05.2006. 22:11

Velik sam protivnik dijeta. Ne kažem da ne vrijede, nego tko ih se može pridržavati na duži rok? A kada se odustane, dešava se isto što i vama... Već sam na ovom forumu objašnjavao, a i nedavno sam imao prilike napisati članak o uzaludnosti dijeta ? potražite u Vašoj apoteci besplatan primjerak časopisa "Octal Pharma"
Želučana premosnica rezervirana je za osobe s patološkom debljinom (index tjelesne težine >40 kg/m2), ili debele osobe uz prisustvo ozbiljnih komplikacija debljine (ITT>35 + hipertenzija, dijabetes). Vaš indeks tjelesne težine od 35 kg/m2 upućuje na debljinu, ali obzirom na dob nadam se da nemate problema s arterijskim tlakom i/ili dijabetesom.
Ukratko:
1. za sada niste rizična skupina
2. umjesto dijeta, fouksirajte se na fizičku aktivnost (30min 3x tjedno za početak)
3. ako Vas i to ne zadovolji, pokušajte s lijekovima za liječenje debljine, preporučio bi Xenical 1 tbl dnevno (prije ručka)