Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bezvoljnost i debljina


Autor Poruka

red5

14.03.2008. 17:25

Poštovani, imam 30-ak godina, 162 cm i 78 kg. Nekoć sam se bavila rekreativno sportom, a zadnje 2 godine sam natukla 15 kg. Promijenila sam radno vrijeme pa sada radim po 9-10 sati i dođem kući u 18,19 i nemam volje za ništa nego leći pred TV. Kako da povratim volju i polet za vježbanje i ostale aktivnosti? Kakvu biste mi dijetu preporučili? Bila sam na sistematskom pregledu i svi su mi nalazi u redu.
Pozdrav,
Ja

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

15.04.2008. 21:45

Dobro prepoznajete u čemu je problem i što je razlog dobitka na tjelesnoj težini u posljednje 2 godine kod Vas. Sa aktivnošću morate krenuti i odlučiti da Vam je to važno a onda dobar osjećaj i zadovoljstvo koje ćete početi osjećati biti će Vam odličan motiv da nastavite. Morate biti uporni, ukoliko je potrebno uvedite rekreaciju u dnevni raspored kao i svaku drugu obavezu, za početak.
O pravilnoj prehrani smo već dosta pisali i uvijek vrijedi pravilo – uravnotežena prehrana, ne previše velika redukcija (za Vas 1300 kcal/dan) i izbjegavanje rafiniranih šećera i masnoća uz redovito uzimanje obroka (3 glavna i 2 međuobroka) koji će dovesti do gubitka 1-2 kg/mj.