Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pitanje


Autor Poruka

majazg

28.02.2008. 23:25

Imam 30 godina i oduvijek sam deblja ili debela. Prije nekoliko godina sam operirala žuč i od onda sam dobila skoro 20 kg. Sada sam u najdebljoj fazi (88 kg/160 cm) iako se rodovito bavim sportom i pazim (više-manje) na prehranu. Moj glavni problem su slatkiši. Uglavnom, zanima me da li mogu početi sa Reduktilom (potpuno sam zdrava i jedino pijem kontracepcijske tablete Yasmine). Naime, moja liječnica opće prakse uopće ne želi o tome razgovarati i stalno mi ponavlja da smanjim obroke i počnem vježbati!? Uglavnom, nemam više volje s njom o tome razgovarati i uvjeravati je da nisam malo djete i da znam sve o dijetama u kojima se skine 10 a vrati 15 kg. Zaista mislim da mi je potrebna pomoć jer ovako očito ne ide. Zanima me što mislite o tome i gdje mogu kupiti Reduktil (s obzirom da ne mogu niti sanjati o receptu od moje liječnice). Hvala na odgovoru

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

06.03.2008. 00:47

Reductil nije moguće kupiti bez recepta i nije dobro da ga uzimate bez nadzora, stoga ukoliko Vam Vaša liječnica ne želi prepisti lijek za mršavljenje a ne postoje kontraindikacije (po ovome što navodite ne postoje a indikaciju s obzirom na ITM od 34.4 kg/m2 imate) javite se u ambulantu za liječenje pretilosti u najbližem medicinskom centru.
Ja Vas podržavam i smatram sa je kod Vas indicirana primjena lijekova za liječenje debljine no ovisno o Vašim prehrambenim navikama i ostalim bolestima i/ili stanjima od kojih eventualno bolujete to može biti Reductil ili Xenical. Uz navedene lijekove tijekom 3-6 mjeseci možete očekivati gubitak od 5-6 kg, naravno uz umjerenu prehranu (1300-1500 kcal/dan) i tjelesnu aktivnost (barem umjerena aktivnost 30 min./dan) sa kojima ste već i krenuli.